Mitä kahvipakkauksen kuvake kertoo?

30.1.2015

Valitse jauhatus käyttötarkoituksen mukaan.

Paahdon jälkeen kahvi jauhetaan. Erilaisia kahvijuomia ja kahvinvalmistustapoja  varten tarvitaan erilaisia karkeusasteita jauhatuksissa, jotta saamme kahvijuomasta parhaimmat aromit irrotettua. Jauhatusasteista hienojakoisin on espressojauhatus ja karkein pannujauhatus. Kahvipakkauksesta löytyvä kuvake tai symboli kertoo, mikä valmistusmenetelmä sopii parhaiten pakkauksessa olevan kahvin valmistamiseen. Jos käytät esimerkiksi erittäin hienoksi jauhettua kahvia suodatinlaitteessa, kahvista tulee palaneen ja kitkerän makuista – yliuuttunutta. Jos taas käytät karkeaksi jauhettua kahvia espressolaitteessa, lopputulos on kaukana aidosta, täyteläisestä espressosta.

Pauligilla kuvakkeita on käytössä kuusi erilaista. Lisäksi voi olla tekstiä kuten suodatinjauhatus, hienojauhatus tai pannukarkeus.  

Soveltuu suodatinlaitteisiin. Pakkauksessa voi lisäksi lukea suodatinjauhatus tai hienojauhatus. Vaikka nämä kaksi jauhatusastetta ovat hyvin lähellä toisiaan, valitaan lopullinen jauhatusaste sen mukaan, mikä pakkauksen kahvisekoitukselle parhaiten sopii. Näin saadaan kaikki aromit talteen ja kahvi toimii parhaalla tavalla erilaisissa kahvilaitteissa.

 

 

 

 

Sopii perinteiseen pannulla valmistamiseen. Erinomaista myös pressopannulla.

 

 

 

 

 

Valitse espressojauhatusta.

 

 

 

 

 

Kahvi sopii pressopannulla valmistettavaksi.

 

 

 

 

 

Sopii espressolaitteille.

 

 

 

 

 

Kokonaiset pavut voit itse jauhaa käyttötarkoitukseen sopivalla karkeudella.

 

 

 

 

 

Kuvakkeiden tarkoitus on helpottaa valintaasi kahvihyllyllä, sillä kahvivalikoimaa ja valmistustapoja on nykyään niin paljon. Ovatko kaikki kuvakkeet sinulle tuttuja?

Kahviterveisin Kaisa kuluttajapalvelusta!