Mistä on kevään maistuvin kattaus tehty?

3.4.2018

Kokosimme Paulig-konsernin brändien kevään uutuustuotteet yhteen ruokakassiin ja pyysimme huippukokki Alex Nurmea järjestämään tuotteilla kokkikoulun. Katso Paulig Kokkikoulun keväiset reseptit!

Huippukokki Alex Nurmi rakensi Paulig Kokkikouluun maistuvan menun Pauligin brändien uutuustuotteista. Ruokapöytään katettiin mm. Gold&Greenin Nyhtökaura™-nyytit ja Santa Marian herkulliset kana- ja kasvisquesadillat. Pauligin Paula valmisti Siika kokondan ja hänestä kuoriutuikin kokkikoulun aikana varsinainen kalamestari. Tilaisuuden kyytipoikana toimi erilaiset Cold brew -kahvit ja Risentan suussa sulavat granola-suklaakakut kruunasivat jälkiruokapöydän.

Paulig-konsernin ruokauutuudet innostavat kokkaamaan makuja maailman ympäri. Katso Alex Nurmen luomat reseptit alta.

Menu:

Tuna Jalapeno & Papaijasalaatti L, G
Nyhtökauranyytit & Tofukreemi L
Siika Kokonda L, G
Monday & Meze pyörykät & Japanilainen kasvissalaatti L, G, V
Linssiletut & Nyhtökaura Mexico L, G, V
Fusillisalaatti & marinoidut kasvikset L, G, V
 
Kana- & kasvisquesadillat
 
Granola-suklaakakku L
Mangojäätelö & paahdettu kookos L, G
 

Reseptit:

Tuna Jalapeno & Papaijasalaattia

300 g tuoretta tonnikalaa
5 limeä
1 rkl hienonnettua suolaa
2 dl Santa Maria Green Jalapeno Relish -kastiketta
 
Purista limen mehut kulhoon, lisää joukkoon suola ja sekoita hyvin keskenään. Leikkaa tonnikalasta 3cm*3cm paksuja tankoja ja nosta ne marinoitumaan 15 minuutiksi kulhoon. Lisää lopuksi Santa Maria Green Jalapeno Relish -kastike tonnikalojen päälle ja jätä marinoitumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin.  Nosta ennen tarjoilua tonnikalat leikkuulaudalle, pyyhi ylimääräinen kastike pinnalta pois ja leikkaa ohuita viipaleita tarjoilulautaselle. Koristele annos papaijasalaatilla, avocadokreemillä sekä yrteillä.
 
Avokadokreemi
 
2 syöntikypsää avokadoa
1-2 rkl ranskankermaa, majoneesia tai soijakermaa
½ tl suolaa
½ limen mehu
 
Sekoita avokadon liha, ranskankerma, suola sekä limen mehu keskenään sauvasekoittimella silkkisen hienoksi ja lusikoi pursotinpussiin. Nosta pussi hetkeksi jääkaappiin. Pursota annokseen kauniita pisteitä ja lisää tonnikalasiivut viereen.
 
Papaijasalaattia
 
200 g tuoretta papaijaa kuorittuna
100 g retikkaa
1,5 dl Santa Maria Mango Papaya salsa 
50 g sokeriherneitä
 
Leikkaa papaija sekä kuorittu retikka mandoliinin avulla julienneiksi ja nosta suikaleet kulhoon. Kaada Santa Maria mango-papaijasalsa päälle ja anna maustua 10-15 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa huuhdellut sokeriherneet ohuen ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne lopuksi salaattipohjan joukkoon. Sekoita kevyesti kaikki keskenään ja nostele ilmavasti tarjoilulautaselle. Viimeistele annos tonnikalaviipaleilla sekä avocadokreemillä.
 
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
 
1,5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
0,7 dl sokeria
½ tl suolaa
1 dl sinapinsiemeniä
 
Kaada kattilaan vesi, etikka, sokeri sekä suola ja keitä 5 minuutin ajan. Lisää sinapinsiemenet ja anna kiehua vielä 2 minuutin ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna siementen jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Halutessasi voit nostaa ne jääkaappiin liemessä ja tarjoilla seuraavien päivien aikana.
 
Nyhtökauranyytit & Tofukreemiä
 
1 pkt filotaikinaa 
100 g voita 
 
Täyte: 
1 pkt Nyhtökaura Tomaattia
1 dl vettä
50 g tuoretta pinaattia
150 g fetajuustoa
 
Kaada nyhtökaura sekä vesi paistinpannulle ja lämmitä seosta niin, että saat nyhtökaurasta hieman löysempää ja kosteampaa. Lisää pinaatinlehdet joukkoon ja nosta seos pois liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, lisää murennettu feta joukkoon ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
 
Sulata voi pienessä kattilassa. Leikkaa filotaikina 10 x 10 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Voitele ylempi kerros voilla ja laita toinen neliö sen päälle. Lisää täytteeksi lusikallinen nyhtökauratäytettä, taittele reunat ja nosta ne ylös sulkien täytteet taikinan sisään. Voitele nyytit ja paista uunissa 175 asteessa n.15 minuuttia. Tarjoile kastikkeen kera.
 
 
Tofukreemi
 
1 pkt (250 g) tofua
1 dl Santa Maria salsaa 
1 rkl oliiviöljyä
1/3 tl suolaa
 
Leikkaa tofu 10 palaan ja laita palat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää salsa, öljy sekä suola ja sekoita silkkisen tasaiseksi. Nesteen määrillä voit vaikuttaa kreemin paksuuteen ja koostumukseen.
Tarkista maku ja lusikoi pursotinpussiin. Voit viilentää kreemin jääkaapissa.
 
Siika Kokonda
 
600 g nahatonta ja ruodotonta siikafileetä
3 limeä
1 tl suolaa
0,7 dl kookoskermaa
0,25 dl majoneesia
1 tl ruokosokeria
0,5 dl korianteria
0,5 dl ruohosipulia
1 tl punaista chiliä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
 
Purista limeistä mehut kulhoon ja lisää joukkoon sokeri sekä suola ja sekoita kunnes ovat sulaneet mehuun. Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi ja lisää palat limemehun joukkoon marinoitumaan. Lisää mukaan kookoskerma, majoneesi, yrtit, chili, valkosipuli sekä mustapippuria. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja lusikoi annos esimerkiksi sydänsalaatin päälle tai tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla yrteillä ja nauti.
 
Monday & Meze pyörykät & Japanilaista kasvissalaattia
 
Japanilainen kasvissalaatti:
100 g siitakesieniä
100 g retikkaa 
2 isoa porkkana
5 retiisiä 
4 kevätsipulin vartta
 
Leikkaa sienten lakit pieniksi lohkoiksi ja varret paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi mandoliinin avulla porkkana, retikka sekä retiisit julienneiksi ja yhdistä samaan kulhoon sienien kanssa. Lisää kastike joukkoon ja anna maustua hetken aikaa. Siivilöi kasvikset pois liemestä ja lisää lopuksi suikaloitu kevätsipuli ja lusikoi salaatti tarjolle. Lämmitä pyörykät ja nosta ne salaatin päälle tai erilliselle lautaselle.
 
Kastike:
1 dl soijakastiketta
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl seesamiöljyä
1 rkl wasabitahnaa
2 tl fariinisokeria
0,5 dl seesaminsiemeniä
 
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja kaada kasvisten päälle.
 
Linssiletut & Nyhtökaura Mexico
 
1 dl punaisia linssejä
2 dl puuroriisiä
1 tl ruokasoodaa
2,5 tl suolaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
2-3 rkl chiansiemeniä
 
Huuhdo linssit sekä riisi kylmällä vedellä kunnes vesi on kirkasta. Lisää kulhoon kaksinkertainen määrä kylmää vettä ja anna niiden liota 10 tunnin ajan. Siivilöi vesi pois ja kaada seos tehosekoittimeen. Lisää 2 dl vettä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikinapohja kulhoon, peitä se kelmulla ja anna tekeytyä vielä 10 tunnin ajan huoneenlämmössä.
 
Lisää lopuksi sooda, mausteet sekä chiansiement ja paista paistinpannulla öljyn kanssa rapeita lettuja. Lisää täytettä valintasi mukaan ja nauti letut kuumina.
 
Lämmitä Nyhtökaura Mexico paistinpannulla ja lisää hieman vettä joukkoon, jolloin täytteestä tulee kosteampi. Voit halutessasi tuunata täytettä yrteillä, kasviksilla tai juureksilla.
 
 
Fusillisalaatti & marinoituja kasviksia
 
500 g Risenta Kikhernepasta fusilli
1 rkl merisuolaa
 
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente kypsyyteen ja huuhtele valmis pasta keittämisen jälkeen kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy ja pasta pysyy irtonaisena.
 
Marinoidut kasvikset:
200 g kesäkurpitsaa
200 g munakoisoa
100 g bimejä
2 punaista paprikaa
1-2 rkl Santa Maria chilitahnaa tuubissa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
100 g paksoita
 
Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso sekä paprika pieniksi kuutioiksi ja puolita bimit. Sekoita isossa kulhossa chilitahna, suola sekä öljy ja pyörittele kasvikset siinä. Paahda kasviksia 200 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ovat saaneet paahtuneet pinnat. Nosta uunipelti pois uunista ja lisää joukkoon suikaloidut paksoinlehdet. Yhdistä kasvikset sekä pasta keskenään ja sekoita hellästi. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä ja nauti huoneenlämpöisenä. 
 
Kana- & kasvisquesadillat
 
500 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1 pss Santa Maria Chicken Taco -mausteseosta
0,5 dl vettä
8 Santa Maria tortillalettua
1 prk Santa Maria salsaa
1 prk Santa Maria Cheddar juustodippiä
 
Mausta broilerinsuikaleet Chicken Taco -mausteseoksella ja paista paistinpannulla kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa vesi ja anna seoksen hautua niin, että kaikki neste on haihtunut. Jäähdytä broilerisuikaleet ja käytä quesadillojen täytteenä.
 
Levitä 8 tortillalettua leikkuulaudalle, lusikoi sopiva määrä juustodippiä sekä salsaa niiden päälle ja nosta broilerinsuikaleet lopuksi neljälle letulle. Nosta kannet päälle ja paista kuivalla paistinpannulla quesadillat rapean kypsiksi. Leikkaa jokainen lettu neljään osaan ja tarjoile heti lämpimänä.
 
Vinkki: Voit täyttää quesadillat myös kasviksilla sekä vihanneksilla.
 
Granola-maitosuklaakakku
 
Pohja:
5 kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl sokeria
125 g Risenta hasselpähkinäjauhoa
125 g Risenta Granola Ananas, Chia & Manteli
100 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
 
Murskaa granola hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella ja yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset sekä sokeri isossa kulhossa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet varoen joukkoon ja kaada hyvin sekoittunut taikina leivinpaperilla vuoratulle Ø 24 cm irtopohjavuoalle. Kypsennä kakkupohjaa 170 asteessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on kypsää. Anna kakkupohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa suklaakuorrutus.
 
Suklaakuorrutus:
50 g voita
1 dl kuohukermaa 
200 g maitosuklaata  
50 g Risenta Granolaa
 
Kuumenna voi ja kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä, lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita sileäksi. Hienonna terävällä veitsellä granolaa leikkuulaudalla ja ripottele muruset suklaaseokseen. Kaada notkea, lämmin suklaaseos jäähtyneet kakkupohjan päälle ja nosta viileään paikkaan hyytymään. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti hyvän Paulig-kahvin kanssa.
 
 
Kuva: Tuuli Sundman, Lumo Lifestyle
 
Mangojäätelöä 
 
1,5 dl sokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
5 keltuaista
500 g mangopyreetä 
 
Kaada kattilaan sokeri, glukoosi sekä kerma ja kuumenna kunnes sokerit ovat sulaneet kermaan. Anna kermaseoksen jäähtyä 80 asteeseen ja lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta, kunnes se on sakeaa ja ”kypsää”. Älä kypsennä yli 83 asteen, jottei keltuainen erotu.
 
Jäähdytä jäätelöpohjaa kylmässä 30 minuutin ajan ja kaada mangopyree joukkoon. Sekoita ja kaada jäätelöpohja jäätelökoneeseen. Anna pyöriä kulhossa, kunnes jäätelö on valmis. Nosta valmis jäätelö pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.
 
 
 
Paahdetut kookoshiutaleet
 
1 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
 
Kuumenna paistinpannu ja kaada sokeri pannulle. Anna sen hetken aikaa sulaa (älä polta) ja lisää kookoshiutaleet joukkoon. Sekoita koko ajan, kunnes kookoshiutaleet ovat kauniin kullan ruskeita ja rapeita. Kaada paahdetut kookoshiutaleet lautaselle ja käytä koristeluun.