Matka Kolumbiaan osa 1

Takana on upea viikko kahvipensaiden ja ihanien maisemien ympäröimänä. Saimme viettää neljä päivää eläen kahvitilan arkea ja perehtyä kunnolla siihen, mitä kahvin alkuperämaassa oikein tapahtuu. Matkan alussa pääsimme tutustumaan paikalliseen kahvikulttuuriin, joka herätti keskustelua siitä, kuinka hyviä kahvilaatuja me Suomessa saamme juoda!

Matkan ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Kolumbian pääkaupunki Bogotá.

Bogotá sijaitsee kuitenkin liian korkealla (2,6 km merenpinnasta) kahvin viljelyyn, joten viljelmät saivat vielä odottaa. Keskityimme parina päivänä paikalliseen kahvilakulttuuriin, joka osoittautui keskivertoa paremmaksi kuin mitä yleensä Latinalaisessa Amerikassa kohtaa. Tämä johtuu siitä, että tyypillisesti parhaat kahvilaadut lähtevät vientiin muualle ja huonompi laatu jää paikallisten juotavaksi. Heikkoa laatua sitten peitetään erittäin tummalla paahdolla. Tämä voi tuntua suomalaisen kahvinjuojan suuhun erikoiselta, sillä olemmehan tottuneet huippulaatuiseen, mutta melko vaaleapaahtoiseen kahviin, missä rikkaat aromit ovat hyvin havaittavissa. 

Kolumbiasta siis löytyikin oikein hyviä kahveja suomalaiseen kahvimakuun! Paljon marjaisuutta, pähkinäisyyttä, suklaisuutta ja hapokkuutta! 

Matkan kolmantena päivänä lensimme Bogotásta kaupunkiin nimeltä Bugaramanga, josta taas ajoimme muutaman tunnin kiemuraista vuoristotietä kohti kahvitiloja Páramon alueelle, joka on noin 1,5 km korkeudella merenpinnasta. Kahvi kun kasvaa tyypillisesti noin 500-2000m korkeudessa merenpinnasta. 

Saavuimme kahvitilalle Villa Di Rosarioon myöhään illalla. Villa Di Rosario on perheomisteinen 18 hehtaarin kahvitila, josta saamme kahvia esimerkiksi Presidentti Kolumbiaan ja Juhla Mokkaan. Elämään kahvitilalla ja kahvinviljelyyn palaamme seuraavassa blogi-kirjoituksessa, pysykää siis kuulolla!

 

Kahviterveisin,

 

Maija

Pauligin Paula 

 

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!