Matka kahvialan ammattilaiseksi

IMG_9949Ennen uraani Paulana oli kosketukseni kahviin melko arkinen. Kahvia kulutin sen keskimääräisen 4-5 kupillista päivässä. Kahvin valmistuksessa tein kaiken niin kuin tapana oli, kuitenkaan tietämättä niitä viimeisiä keinoja , jolla kahvin hienot aromit saa esiin. Joskus saatoin mielessäni ihmetellä kahvin makua, niin hyvässä kuin pahassakin, mutta en sen paremmin jäänyt miettimään, mistä syyt todella johtuivat.

Uutena Paulana pääsin suoraan opin penkille, Paulig Instituuttiin, saamaan asiasta suurempaa ymmärrystä. Tein matkan pavusta kuppiin ja sain selitykset moniin kysymyksiin.  Perinteisesti valmistettu suodatinkahvi oli kuulunut elämääni jo vuosia, mutta nyt hyppäsin mukaan myös erikoiskahvien maailmaan.  Niitä taitoja hion edelleen.  Jos kalenterista löytyy sopiva vapaa hetki, saatan pujahtaa takaisin Instituuttiin koneiden ääreen treenaamaan baristan taitojani.

Tags 
Blogimerkintä
Barista
Paulig Instituutti