Mandazi ja Presidentti Origin Blend Tanzania

17.9.2018

Marjaisan keskitumman kahvin makupariksi sopii afrikkalainen uppopaistettu leipä, mandazi, joka muistuttaa suomalaista munkkia, mutta ei ole niin makea. 

Mandazi on lempeän mausteinen, päältä rapea ja sisältä pehmeä. Haukkaa mandazia, nauti Presidentti Origin Blend kahvia ja matkaa Tanzaniaan.

Valmistusaika: 30 min + taikinan kohotusaika 1 h 15 min

Resepti

6 dl vehnäjauhoja

1 pussi / 11 g kuivahiivaa

2 tl jauhettua kardemummaa

1,5 tl Ceylonin kanelia

1 tl suolaa

2,5 dl täysrasvaista kookosmaitoa

0,5 dl vettä

0,5 dl sulatettua neitsytkookosöljyä

n. 5 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen

tomusokeria

Tarjoiluun: jogurttia tai kermavaahtoa dipiksi.

 

Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, kuivahiiva ja mausteet. Lämmitä kookosmaito ja vesi kädenlämpöistä lämpimämmäksi (n. 42-asteiseksi) ja sulata kookosöljy. Lisää kuivat aineet nesteen joukkoon ja vaivaa taikina käsin. Lisää lopuksi öljy. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n.60 minuuttia. Jaa taikina neljään osaan, kauli osia kevyesti ja leikkaa taikinasta pieniä kolmioita. Taikinasta tulee yhteensä n. 24 leipää. Anna kolmioiden kohota vielä 15 minuuttia ennen paistoa.

Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi (voit tarkistaa öljyn kypsyyden taikinan palalla: jos se pysyy pinnassa ja ruskistuu, öljy on tarpeeksi kuumaa). Paista kattilan / padan koosta riippuen 3 leipää kerrallaan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita molemmilta puolilta. Laita valmiit leivät talouspaperin päälle ylimääräisen öljyn poistamiseksi. Jos haluat makeita leipiä, anna leipien jäähtyä hetki ja ripottele päälle tomusokeria.

Nauti leipiä sellaisenaan Presidentti Origin Blend Tanzania kahvin kanssa tai dippaile niitä kermaisen pehmeään jogurttiin tai kermavaahtoon.

Huom! Varo ylikuumentamasta paistoöljyä.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top