Makupari-kahvikoulu Marttojen hyvinvointiristeilyllä

31.10.2011

Marttaliitto

järjesti lokakuussa jäsenilleen hyvinvointiristeilyn. Risteilyn teemana oli Hidastamalla hyvinvointiin, ja sille osallistui noin 500 Marttaa. Marttojen joukkoon mahtui myös muutama Martti!

Risteilyllä puhuttiin myös kahvista, ja järjestimmekin Pauligin Kuluttajapalvelun voimin kolme kolmen tunnin mittaista Makupari-työpajaa.

Makupareina kahvikoulussani maisteltiin kahta suomalaista klassikkoa, Juhla Mokka-kahvia ja Fazerin Sinistä maitosuklaata, toisena parina taas Geisha Harmony -suklaata ja alkuperämaakahviuutuus Paulig Mexicoa, sekä alkuperämaakahvi Paulig Papua New Guineaa ja Da Capo -konvehtisuklaata.

Kahvikoulun ideana oli, että kahviin tulisi suhtautua kuin viiniin. Kahveja on erilaisia aina kahvisekoituksista alkuperämaakahveihin, ja kaikista voi löytää tuhansia eri makunyansseja. Siksipä juuri olisi oivallista ottaa tämä huomioon ja valita kahvin kanssa tarjottava leivonnainen tai suupala juuri sopivaksi.

Esimerkiksi alkuperämaakahvi Paulig Mexico on maultaan lempeä, mantelinen, jopa hieman kinuskisen makea. Paahtoasteltaan se on 3, eli keskitummapaahtoinen ja vähähapokas. Sen makupariksi sopikin loistavaksi mantelisuklaa, joka korosti kahvin ominaismakua ja yhdessä ne loivat täydellisen makuparin. Paulig Mexico nousikin risteilyllä maistelijoiden suosikiksi!

Oli ihana huomata, kuinka maistelijat kokivat ahaa-elämyksiä ja löysivät maistatetuista kahveista selkeitä eroja. Kannustankin nyt teitä kaikkia kahvin ystäviä kokeilemaan erilaisia makupareja seuraavan kerran, kun kutsutte ystäviä kylään!

Loistavia makuparivinkkejä löydät esimerkiksi Paulig Cafen Makuparit -kilpailusta.

Terveisin Pauligin Paula