Makujen harmoniaa joulupöydässä

18.12.2015

Joulu herkullisine tarjottavineen on erinomaista aikaa nauttia täydellisistä makuyhdistelmistä. Oikein valittu kahvi tuo joululeivonnaisten maun herkullisesti esiin!

Kun haluat tarjota nautinnollisia makuyhdistelmiä, valitse kahvisekoitus leivonnaisen mukaan. Parhaimmillaan kahvi ja kakku täydentävät toisiaan aivan kuten tietty viini ja tietty juusto.

Kevyt ja herkkä vaaleapaahtoinen kahvi maistuu laihalta, kun se tarjotaan vahvan suklaakakun kera. Tummapaahtoinen ja luonteeltaan vahva kahvi, kuten esim. Paulig Kenya, puolestaan helposti latistaa perinteisen pullan maun, mutta on juuri sopiva pari täyteläiselle Unelma kääretortulle. Suklaakonvehdeista puhumattakaan.

Ideoita makupareihin löydät Makuparit-palvelusta.

 

Tämän jouluisen Taatelikakun kanssa maistuu Juhla Mokka Tumma Paahto. Kakku on hyvää heti jäähdyttyään tai vasta viikon päästä. Tämä erityisen mehevä ohje on alun perin Valion Lämpimäisiä -kirjasesta.

 

Taatelikakkua ja Juhla Mokka Tumma Paahto -kahvia

 

250     g          (1 pkt) kivettömiä taateleita

2          dl         kahvia tai vettä

1          dl         sokeria

200     g          voita

2                      munaa

1          dl         kermaviiliä

1          tl          vanilliinisokeria

1          tl          leivinjauhetta

2          tl          soodaa

4          dl         vehnäjauhoja

 

Valmistusohje

·         Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää loput aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.

·         Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

 

Herkullista ja maistuvaa joulun aikaa ihan kaikille tontuille! Toivottaa Kaisa kuluttajapalvelusta