Makean mausteisia aromeja viilenevään syksyyn

Syksytuulet tuovat mukanaan uuden herkullisen maun Pauligin alkuperämaakahveihin. Jo tutuksi tulleet Paulig Colombia ja Paulig Kenya saavat kolmannen vaihtoehdon Paulig Papua New Guinea -kahvista.

 

Pauligin uusin tuote on runsasarominen ja tummapaahtoinen kahvi, jonka jälkimaussa korostuvat mangon ja tummaksi paahdetun kaakaon herkulliset vivahteet. Paulig Papua New Guinea on paahdettu arvostetusta Sigri -tilan kahvista. Kyseinen tila sijaitsee Papua Uuden-Guinean vuoristossa ja on tunnettu korkealaatuisesta arabica-kahvistaan.

Kesällä pääsimme tuttavuuksiin eri kahvien makuparien kanssa ja nyt jatkamme opettelua. Paulig Papua New Guinea sopii makean mausteisen jälkimakunsa vuoksi tarjottavaksi vaikkapa kanelisen omenapiirakan, Tiramisun tai Mudcake-tyyppisen, täyteläisen suklaakakun kanssa. Suolaisena vaihtoehtona tarjottavaksi sopii sipulipiirakka. Nämä herkulliset makuparit korostavat toistensa parhaita puolia ja yhdessä muodostavat nautinnollisia syysillan hemmotteluhetkiä.

Paulan omenaviettelys

Taikina:

• 4,5 dl vehnäjauhoja

• 2 rkl sokeria

• 150 g leivontamargariinia tai voita

• 0,75 dl vettä

Täyte:

• 1 kg hapahkoja omenoita

• 3 rkl sitruunan mehua

• 1 dl sokeria

• 0,5 dl fariinisokeria

• 2 tl kanelia

• 2 rkl vehnäjauhoja

• leivontamargariini- tai voinokareita

Voiteluun ja pinnalle:

1 kananmuna

1 rkl siirappia

tomusokeria

kanelia

1. Sekoita yhteen jauhot ja sokeri. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini/voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat kuutioiksi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Sekoita yhteen sokerit, kaneli ja vehnäjauhot ja sekoita seos omenien joukkoon. 3. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä. Aseta toinen piirakkavuoan pohjalle ja levitä päälle omenaseos. Ripottele omenaseoksen päälle muutama margariini/voinokare ja tee toisesta taikinalevystä piirakalle kansi. Sekoita kuppiin kananmuna ja siirappi. Voitele kuori seoksella ja pistele pinta haarukalla tai leikkaa pintaan neljä pientä viiltoa. 4. Paista piirakkaa ensin 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia, vähennä sitten lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä noin 45 minuuttia. Sirottele valmiin piirakan pinnalle kanelia ja tomusokeria. Tarjoile piirakka lämpimänä tuoreen Papua New Guinea kahvin ja vaniljajäätelön kera. Nautinnollisia hetkiä! Ystävällisin kahviterveisin Ulla Pauligin 17. Paula

Tags 
Blogimerkintä
resepti
Papua New Guinea
alkuperämaakahvi
omenapiirakka
syksy
uutuus
Makupari