MAISTUISIKO TEILLE TOINEN KUPPI KAHVIA?

Paulan kalenterista yhden osan täyttävät vierailut kahviloissa - ja Suomen maassa kahviloita riittää. On ainoastaan kesäisin toimivia kesäkahviloita, toreilla pieniä kahvikojuja, kauppahalleissa vuosikymmeniä vakioasiakkailleen aamu- ja päiväkahveja tarjoavia kahvikeitaita. Suurissa ostoskeskuksissa saattaa jollakin kahvilalla olla useita pienempiä kahvilapisteitä. Paljon on kahviloita, joilla jokaisella on oma persoonallinen juttunsa, joka saa asiakkaan palaamaan hyvän kahvin pariin aina uudelleen.

Lokakuun 15. päivä vierailin yhdessä omaperäisessä paikassa, Café Heilassa Heinolassa. Nelostien kupeeseen keväällä 2008 perustettu lähiruokaravintola Café Heila tarjoaa herkullisia elämyksiä kaikille ohikulkijoille. Suurin osa ravintolan raaka-aineista tulee lähiruokatorin tuottajilta. Koska kahvia ei Suomessa voi kovin menestyksekkäästi viljellä, tarjoillaan Café Heilassa asiakkaille Pauligin UTZ CERTIFIED -vastuullisuussertifioitua Mundo-kahvia.

Olimme sopineet etukäteen ravintola- ja kahvilatoiminnasta vastaavan Carita Latvasen kanssa, että vierailuni aikana tarjoilen asiakkaille santsikupillisen kuparipannusta pöytiin ja keskustelen kahvista, Paulan työstä ja Pauligin kuulumisista. Päätimme myös, että otan mukaan Mundo-kahvin maistiaisia, kultaisia kahvimittoja sekä erilaisia kahviesitteitä asiakkaille kotiin viemisiksi. Carita lupasi myös laittaa päivästä ilmoituksen paikalliseen lehteen, jotta paikkakunnalla asuvat kahvinystävät saadaan houkuteltua paikan päälle.

Oli ilahduttavaa huomata, että mainos teki tehtävänsä, ja tapasin päivän aikana monia niin läheltä kuin kaukaakin. Syyslomaviikon osuessa sopivasti kohdalle, oli ohikulkijoitakin mukavasti liikenteessä. Paikalle oli saapunut myös eräs herrasmies, joka kertoi harrastavansa henkilökuvausta ja halusi kuvata Paulan kokoelmiinsa. Ohessa näet hänen otoksensa päivän alkupuolelta. Hyvä kahvi virkisti mieltä, ja ehdimme hyvin vaihtaa kuulumisia kahvittelun lomassa. Todellisen suomalaisen tunnistaa siitä, että aina maistuu se toinenkin kupillinen kahvia, varsinkin kun kiiltävästä kuparipannusta tarjotaan.

Oletko Sinä jo maistanut Pauligin Mundo-kahvia? Mundo on yksi minun suosikeistani. Kahvin maku syntyy Etelä- ja Väli-Amerikan pehmeistä ja tasapainoisista kahvilaaduista, joihin voimakasarominen Kenia tuo oman lisänsä, vivahteikkuutta ja ryhtiä. Näin makua voisi kuvailla kuin viiniä ikään.

Vastuullisuussertifiointi kertoo, että kahvissa käytetyt pavut on tuotettu ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista huolehtien. Sertifioinnista huolehtiva UTZ CERTIFIED on maailmanlaajuinen ja puolueettomasti valvottu ohjelma.

Jos haluat tietää, missä juuri Sinun ostamaasi Mundo-kahviin paahdetut pavut ovat kasvaneet, pystyt jäljittämään kahvin viljelytilat paketin takaa löytyvällä valmistuspäivämäärällä osoitteessa www.paulig.fi/mundo.

Tags 
Heinola
Mundo
Blogimerkintä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›