Maakuntien makuparit: ROSALAN KUULUISA SAARISTOLAISLIMPPU 7.8.

Aikaisin aamulla ajoimme auton kanssa lauttaan. M/S Aura kuljetti meidät Kasnäsistä Rosalaan, päivän kuvauspaikkaan. Rosala Bakerissa meitä olivat vastassa Sixten ja Rita Laine, joilla on oma leipomo pienellä Rosalan saarella. Valikoimasta löytyy Ritan omalla reseptillä jo 22 vuoden ajan valmistama Rosala-limppu. Alkujaan limpusta nautti oma perhe, mutta hiljalleen sen suosio kasvoi. Nykyisellään herkusta nauttivat limpunystävät ympäri Suomen. Leipomon valikoimissa on myös läheisen Bengtskärin majakan nimikkolimppu. Varsinais-Suomen perinneherkuksi oli valittu kuitenkin juuri leipomon oma maankuulu saaristolaislimppu.

Kuvaajamme taltioi limpun valmistuksen vaihe vaiheelta. Kiertelin sillä aikaa ulkona etsimässä sopivia kuvauspaikkoja muille videon kohtauksille. Sellaisia ei tarvinnutkaan kauaa hakea, niin kauniita maisemia aukesi Laineiden tontilta kohti auringossa kylpevää merta ja sen pieniä saaria kesämökkeineen. Kahvitteluhetken Ritan kanssa kuvasimme puutarhan pöydän äärellä, annoskuva pihan kivellä ja saapumiskuva Laineiden venerannassa. Kylläpä kelpasikin kuvata noissa maisemissa!

Vaikka ukkonen kolisteli kauempana, saimme kaikki kohtaukset kuvattua ennen kuin sade lopulta alkoi. Lauttamatkalla takaisin Kasnäsiin kuvasimme vielä saaristolaismaisemaa lautalta kannelta. Makoisat limput mukanamme lähdimme kotimatkalle kohti pääkaupunkiseutua. Vesi nousi kielelle, kun ajattelinkin millaisia iltapalaherkkuja limpuista saisi loihdittua Sixtenin antamilla ohjeilla; täytteeksi limpun päälle graavattua siikaa, hienoksi pilkottua sipulia, ranskankermaa, suolaa, pippuria sekä tilliä.

Vatsa täynnä käperryin päivän päätteeksi omaan sänkyyni. Aamulla hurauttaisimme viimeisen makuparin kuvauksiin naapurikaupunkiin Vantaalle.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top