Maakuntien makuparit: possoa Kotkassa 3.6.

Kymenlaakson maakunnan makupariksi oli valittu kotkalaisten kansallisruoka posso, jonka valmistuksen kuvasimme Leistin leipomossa Kotkassa. Harmiksemme aamu ei valjennut aurinkoisena, vaan päivä oli synkkä ja pilvinen. Sateen uhan vuoksi muutimmekin viime tingassa päivän kuvausjärjestystä ja kuvasimme ensin kaikki ulos sijoittuvat kohtaukset: saapumiseni pihaan sekä minun ja Leistin leipomon Antti Muurin yhteisen kahvitteluhetken.

Ulkokuvausten jälkeen siirryimme sisätiloihin taltioimaan posson eli litteän omenahillotäytteisen munkin valmistusvaiheita.

Kuvaajan ahkeroidessa sisällä lähdin kuvausryhmään kuuluvan Annan kanssa hakemaan annoskuvaan sopivaa rekvisiittaa. Käveltyämme tovin hiekkatietä löysimmekin omenapuun ja syreenin oksia ja koiranputkia. Kun valmis annoskuva taltioitui kameralle, sitä koristi valkoinen syreenin oksa. Kun saimme kuvaukset leipomolla päätökseen ja posson sokerit pyyhittyä suupielistämme, suuntasimme kuvaamaan vielä rannassa sijaitsevalle Merikeskus Vellamolle. Onneksi seuraavalle päivälle oli luvattu jälleen aurinkoa, sillä tarkoitus oli kuvata koko päivä Lappeenrannan satamassa!