Maakuntien makuparit: NAKATTU JA RIIVATTU RIEVÄ MAISTUU PIRKANMAALLA 3.7.

Pirkanmaan perinneherkuksi oli valittu rievä, jonka valmistusta lähdimme kuvamaan Tampereen ja Kangasalan rajalla sijaitsevalle Linkosuon leipomolle. Meidät otti vastaan iloinen seurue: Linkosuon markkinoinnista vastaava Mervi Ruohonen, toimitusjohtaja Timo Jänne sekä leipurimestari Heikki Jänne.

Saimme valittua kuvauspaikat tutustumiskierroksen aikana. Päätimme kuvata rievän valmistuksen ja saapumiskuvat leipomolla. Kahvitteluhetken ja annoskuvan kuvaisimme iltapäivällä Tampereen kauppahallissa sijaitsevassa Linkosuon kahvilassa.

Kuvaajamme tallensi vaihe vaiheelta rievän valmistuksen. Heikki teki rievän poikkeuksellisesti käsin, vaikka normaalisti se valmistetaan isommilla tuotantolinjoilla. Pääsimme kuvausten aikana maistamaan myös muita leipomon herkkuja. Seurasimme vesi kielellä, kun toisella puolella koristeltiin voileipäkakkuja ja toisella puolella valmistuivat herkulliset näköiset täytekakut.

Rievä oli minulle entuudestaan tuttu ja maistui herkulliselta tälläkin kertaa. Mielestäni rievä on parhaimmillaan nautittuna voin kanssa. Kuitenkin kinkulla ja juustolla sekä lohella päällystetyt rievät hävisivät hetkessä parempiin suihin, kun ne kannettiin nälkäisen kuvausryhmän eteen.

Kävimme lopuksi vielä taltioimassa kameralla Tammerkosken kuohuja, jonka jälkeen kuvausviikko oli kotimatkaa vaille valmis. Enää yksi kiertueviikko odottaisi meitä elokuussa!