Maakuntien makuparit: Mustikkakukkoa luomu-Suomen pääkaupungissa 1.4.

Makoisan aamiaisen jälkeen jatkoimme edellisenä päivänä aloittamaamme kuvaamista Kiurujärven rannalla. Kevätaurinko paistoi niin kirkkaasti, että melkein sokaisi. Lounastauon jälkeen siirryimme seuraavaan kuvauskohteeseen, kiuruvetisen Nea Ruhasen luo. Pysähdyimme matkan varrella vielä kuvaamaan Kiurujärven vastarannalta häämöttävää Kiuruveden kaunista kirkkoa.

Saimme Nean luona lämpimän vastaanoton. Pohjois-Savon perinneherkuksi oli valittu mustikkakukko, ruiskuoreen leivottu ja mustikoilla täytetty makea leivonnainen. Ryhdyimme siis tuumasta toimeen ja aloimme kuvata valmistusvaiheita videolle. Kukon kypsyessä uunissa kuvasimme Nean kahvitteluhetken, sekä yksin että yhdessä minun kanssani. Mustikkakukon ihana tuoksu alkoi kesken kuvaushetken leijailla keittiöstä.

Kun kuvaukset olivat purkissa, pääsimme paistamaan tuoretta mustikkakukkoa. Nautimme kukon kahvin ja vaniljajäätelön kanssa, nams, mikä suussasulava herkku! Voisinkin kokeilla sen valmistusta tulevana kesänä itse poimituista mustikoista.

Ennen lähtöämme kävimme vielä ihastelemassa neliviikkoisia koiranpentuja Nean pihapiirin ulkorakennuksessa. Niin pieniä! Auringon painuessa mailleen lähdimme ajamaan kohti Pohjois-Karjalaa ja Joensuuta, jossa meitä odotti seuraavan päivän kuvauspaikka.

 

Seuraa Maakuntien makuparit -kiertuetta reaaliajassa Instagram -tililläni.