Maakuntien makuparit -kiertueen mämmikreemi sopii pääsiäisajan kahvipöytään

Viime vuonna Juhla Mokka -kahvin 85-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehdyltä Maakuntien makuparit -kuvauskiertueelta mieleeni muistui mämmikreemi-resepti, joka sopii oikein hyvin juuri pääsiäisen aikaan. 

Poimi tästä resepti talteen ja yllätä ystäväsi tai perheesi pääsiäisenä tarjoilemalla perinteinen mämmi uudella tapaa!

Reseptistä tulee 8-10 annosta mämmikreemiä
 
Mämmikreemi:
 
500g mämmiä
 
1,5 dl kermaa
 
1,5 dl rahkaa
 
½ rkl vaniljasokeria
 
0,5 dl esimerkiksi raparperihilloa
 
0,75 dl sokeria
 
1. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
2. Sekoita mämmi, rahka ja hillo.
3. Kääntele kermavaahto varovasti mämmiseoksen joukkoon niin että seoksesta tulee mahdollisimman kuohkeaa.
4. Tarjoa valmis mämmikreemi kauniista kiposta tai lasista.
 
Voit koristella annoksen sitruunamelissan lehdillä.
 
Nauti hyvän kahvin kanssa!

 

Katso mämmikreemin valmistus myös Maakuntien makuparit -kiertueen videolta. Tästä tulee jo todellinen kesäfiilis!

Herkullista pääsiäistä toivottaa,

Noora

 

P.S. Mämmikreemi on myös mainio jäädyke! Valmista mämmikreemi ohjeen mukaan ja jäädytä massa esimerkiksi silikonisessa kakkuvuoassa pakastimessa noin 4 tuntia. Pääsiäispyhien kahvipöydän kuningatar on tässä!