Lumihiutaleet käytetystä kahvipakkauksesta

Lumihiutaleiden askartelu ja leikkely paperista on tuttua hommaa, mutta miten kahvipakkaukset taittuvat askartelumateriaaliksi tähän puuhaan? Katso blogista ohjeet lumihiutaleiden askarteluun ja virittäydy joulun tunnelmaan.

Kahvipakkauksesta askartelet helpot lumihiutaleet kotiisi

 

Säästän aina vanhat kahvipakkaukset askarteluja varten, koska niistä voi keksiä vaikka mitä askarreltavaa. Tällä kertaa varastoon oli kertynyt kourallinen Juhla Mokka -pakkauksia.

Lumihiutaleiden askarteluun käytetyistä kahvipakkauksista sain idean, kun muistelin lapsuuden kouluaikojen askartelutuokioita. Lumihiutaleiden leikkely on siitä todella kätevää ja mielekästä puuhaa, että siitä saa haluttaessa tehtyä haastavaakin, mutta yksinkertaisuudessaan se on myös todella helppoa. Kulhollinen pipareita, Juhla Mokkaa kahvikuppiin ja eikun sakset sauhuamaan!

Mitä tarvitset askarteluun?

  • sakset
  • kahvipakkauksia 1-5 kpl (riippuu kuinka paljon ja kuinka isoja lumihiutaleita haluat tehdä)
  • viivoittimen
  • teippiä/sinitarraa kiinnittämiseen
  • tussin
Ohjeet kahvipussi askarteluun lumihiutale

 

Lumihiutaleiden leikkaamisessa vain mielikuvitus on rajana. Ohjeet ovat yksinkertaisuudessaan seuraavanlaiset: leikkaa kahvipussista haluamasi kokoisia neliöitä (esim. 10cm x 10cm), taittele kulmasta kulmaan kolmioksi ja vielä kerran kulmasta kulmaan kolmioksi ja leikkele reunoista palasia. Avaa taitokset ja lumihiutale on valmis! 

Kahvipakkauksen voi myös silittää tasaiseksi ennen askartelua jos tuntuu, että siinä on paljon ryppyjä. 

Halusin haastaa itseäni ja löysin inspiraation seuraavaan ohjeeseen Pinterestistä. Tässä kuvina ohje, miten leikata kokonaisesta Juhla Mokka -kahvipussista lumihiutale. 

Näin taittelet kahvipussista lumihiutaleen

Seuraa kuvia ylhäältä vasemmalta oikealle. Lopuksi hahmoittele taiteltuun materiaaliin tussilla tai mulla kynällä leikattava kuvio.

 

Tadaa! Valmis kahvipussista leikelty lumihiutale näyttää tältä. Tykkään jättää näkyville kahvipakkauksen hopean puolen eli sen sisäpuolen, se hohtaa valossa kivasti :)

Lumihiutaleen voi laittaa ikkunaan, roikkumaan narusta tai vaikka ripustaa seinälle.

Kivoja askarteluhetkiä kahvin parissa!

Terkuin, Pauligin Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top