Lorauta kahvia kastikkeeseen!

10.4.2014

Pääsiäinen aloittaa kevään ruokajuhlat. Maistuvan juhla-aterian päätteeksi nautitaan tietenkin hyvästä kahvista mutta mokkainen maku voi seurata halki koko aterian. Vahva kahvi viimeistelee esimerkiksi lammaspaistin kastikkeen makumaailman ja aateloi kakunkostukkeena herkun aikuisempaan makuun sopivaksi. Katso hauska video ja ylläty, mihin kaikkeen kahvia voikaan lorauttaa!

Pääsiäisen juhlapöydän kruunaavalle lampaalle löysimme arkistojen kätköistä maistuvan kastikkeen, jossa vahva kahvi syventää yrttien ja lihan aromeja. Kahvina voisi kokeilla esimerkiksi Presidentti Tumma Paahtoa. Todella intensiiviseen kahvimakuun sopii vaikkapa Presidentti Black Label.

Kahvikastike

5 dl      vettä tai paistolientä

2 dl      vahvaa, hyvää kahvia (2 mittaa/kupillinen)

1          ihaliemikuutio

2-3 rkl fariinisokeria tai juoksevaa hunajaa

4 rkl     tummaa suurustejauhetta

1,5 dl   kuohukermaa tai smetanaa

            mustapippuria, suolaa, tuoretta timjamia

Valmistusohje:

Kiehauta paistoliemi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Lisää kerma ja kiehauta uudelleen. Mausta pippurilla, tarvittaessa suolalla ja viimeistele maku tuoreella timjamilla.

 

Maistuvaa pääsiäistä!