Liemessä & Mundo Reilusti Tumma - Punajuuribrowniet

19.10.2017

Liemessä-blogin Jenni loihti Paulig Mundo Reilusti Tumma -kahvin ympärille upean Punajuuribrownie-reseptin! 

Reilun kaupan viikkoa vietetään joka vuosi lokakuussa viikolla 43. Tänä vuonna Paulig juhlistaa Reilun kaupan viikkoa erityisesti uusimman kahvitulokkaansa, Mundo Reilusti Tumman voimin. Paulig Mundo Reilusti Tumma on täyteläisen vivahteikas, lempeästi tummaksi paahdettu luomukahvisekoitus, jonka luonnonmukaisesti viljellyt arabica-kahvipavut tulevat Reilun kaupan osuuskunnilta. Liemessä-blogin Jenni haastettiin luomaan uutuuskahvin ympärille herkullinen resepti, joka koostuu luomu tai Reilun kaupan tuotteista. Katso alta Jennin ihana Punajuuribrownie-resepti!

Punajuuribrowniet

(gluteeniton)

1 dl Paulig Mundo Reilusti Tumma kahvia

140 g luomu Reilun kaupan tummaa suklaata

4 punajuurta

2 luomu kananmunaa

1,5 dl Reilun kaupan ruokosokeria

1 dl mantelijauhoa

2,5 dl tattarijauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl piparkakkumaustetta

1 tl kardemummaa

ripaus muskottipähkinää

ripaus suolaa

0,5 dl oliiviöljyä

 

Kuorrute:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl tomusokeria

1/2 sitruunan mehu

 

Koristeluun:

Rouhittua suklaata

Keitä kahvi ja anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä. Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Anna brownien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin. Levitä kuorrute brownien päälle ja koristele rouhitulla suklaalla.

 

Vinkki! Voit värjätä 1/5 osan kuorrutteesta punajuurimehulla. Kuumenna yksi raastettu punajuuri kattilassa, lisää 0,5 dl vettä ja kiehauta. Ota punajuurimehu talteen siivilän läpi. Värjää osa kuorrutteesta 1-2 ruokalusikallisella punajuurimehua. Nostele vaaleanpunaista kuorrutetta pieniä nokareita valkoisen kuorrutteen päälle ja levitä nuolijalla tai veitsellä kunnes pinta näyttää marmoroituneelta.

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top