#kysypaulalta

Kahvin maailma on älyttömän mielenkiintoinen ja jokainen päivä oppii jotain uutta. Me täällä Pauligilla saamme lähes päivittäin kahviin liittyviä kysymyksiä eri kanavissamme, joka viestii myös teidän intohimostanne kahvia kohtaan. Se on hienoa. Tuossa syksyllä mietin, miksi emme lähtisi selvittämään kysymyksiänne oikein perinpohjaisesti, jotta mahdollisimman moni voisi oppia kahvista lisää!

 Kuten ehkä muistatte, lokakuussa pyysimme teiltä kysymään kahvista mitä tahansa. Nyt tammikuussa ensimmäisten videoiden kuvaukset ovatkin jo purkissa. Kokosin alle ensimmäiset videoihin valitut kysymykset.

1. Miten Paulig takaa kahvin eettisyyden? Kahvin tuotannossa erityisesti huolettaa lapsityövoima, kahviplantaasien työntekijöiden inhimillinen kohtelu ja riittävä palkka. Miten Paulig pitää kahvivalinnoissaan näistä asioista huolen? 

2. Presidentti Columbia, maistoin maussa suklaata, yrttejä (basilika, minttu mm.) sekä palanutta kumia. Onko makuaistini heittänyt kuperkeikkaa & hulipumpelia??

3. Millainen vesi on parhainta kahvin valmistukseen ja onko merkitystä veden lämpötilalla, kylmää, viileää vaiko haaleaa? Omasta mielestäni luonnonlähteen vesi on parhainta.

4. Miksi Pauligin Juhla Mokka on maailman parasta kahvia? 

5. Meillä on miehen kanssa erimielisyyttä siitä miten avattu kahvipaketti kannattaisi säilyttää. Ilmatiiviissä purkissa toki mutta jääkaapissa vaiko huoneenlämmössä?

6. Mitkä asiat vaikuttavat eniten kahvien makuihin? Mitkä asiat korostavat hapokkuutta ja millä saadaan makeutta esiin? Ja nyt puhun kasvatuksesta, prosessoinneista, käsittelyistä ja paahtamisesta.

7. Mitä lajikkeita nykyään maailmalla on kahvista? Tarkoitan siis Coffea Arabican lajikkeita en robustaa...

Näihin kysymyksiin tulemme selvittämään vastaukset seuraavien kuukasien aikana oikein syvällisesti, pysy kuulolla!

Kommentoimalla alle voit edelleen esittää kysymyksiä ja saattaapi olla, että juuri sinun kysymyksesi pääsee videomme aiheeksi. 

Kahviterveisin

 

Maija

Pauligin 19. Paula