Kuukauden kuluttajakysymys: Miten makureklamaatiot käsitellään?

4.7.2018

Joskus kahvin maku ei vastaa odotuksia ja saamme tänne kuluttajapalveluun reklamaation kahvin laadusta. Kaikki saapuneet reklamaatiot kirjataan ja käsitellään yhdessä laadunvalvonnan kanssa. 

Pauligin kahvit ovat sekoituskahveja eli niihin käytetään monien alkuperämaiden kahveja. Jokaiselle raakakahville on laadittu tarkat laatuvaatimukset. Kahvi on luonnontuote, joten jokaisen kahvisadon maku vaihtelee kasvupaikan ja kasvukauden luonnonolojen mukaan. Sekoitukset on siis mietittävä yhä uudelleen, jotta tuttu maku pysyy tasalaatuisena ja yhtä hyvänmakuisena vuodesta toiseen.
 
Mikäli kahvin maku ei vastaa odotuksiasi, olethan meihin yhteydessä täyttämällä kuluttajapalvelulomakkeen verkkosivuillamme https://www.paulig.fi/kuluttajapalvelu/ota-yhteytta. Lomakkeella olevat tuotantotiedot tulisi täyttää huolellisesti, koska välitämme ne eteenpäin laadunvalvontaamme, jotta he voivat tarkistaa erän tuotannon ja laadunvalvonnan prosessitiedot.
 
Mielellään aina tutkimme mahdollisen makuvirheen syyn myös aistinvaraisesti, mutta valitettavasti makua ei voida arvioida avatusta paketista. Tämä johtuu siitä, että kahvi sisältää luontaisesti kahvirasvaa, joka eltaantuu helposti hapen vaikutuksesta avatussa paketissa peittäen alkuperäisen maun. Mahdollinen makuvirhe saadaankin parhaiten esille avaamattomasta paketista. Joten jos sinulla on avaamaton paketti samalla päiväyksellä, ottaisimme sen mielellään kahvilaboratorioomme tutkittavaksi.
 
Voit lähettää paketin meille maksuttomana asiakaspalautuksena vika- ja yhteystietojen kera osoitteeseen: 
Asiakaspalautus 603234
Paulig kuluttajapalvelu 
PL 15 
00981 Helsinki.
 
Kun olemme saaneet laadunvalvonnasta vastauksen, saat tutkimustuloksen ja tuotehyvityksen postitse.
 
Kahviemme laatu ja tasainen maku ovat meille hyvin tärkeitä asioita ja kuluttajilta saatu palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme entisestään.
Muistathan, että kuluttajapalvelumme palvelee normaalisti koko kesän ajan ja autamme mielellään kaikissa kahviin liittyvissä asioissa.
 
Lämmintä ja kahvintuoksuista kesää toivoen,
 
Marjo kuluttajapalvelusta