Kuka on Paula numero 19?

Pauligin Paulan historiallisen tyyliuudistuksen takana on joukko intohimoisia luovan alan ammattilaisia. Loppusilauksen uudelle tyylille antaa kuitenkin itse Paula. Mutta kuka oikeastaan on 19. Paula-tyttö? On minun vuoroni kertoa hieman itsestäni ja matkastani kahvikulttuurin lähettilääksi.

Hakiessani kuumeisesti tavoiteltua Paulan pestiä en missään nimessä uskonut onnistuvani. Ei minusta varmastikaan tule seuraavaa Paulaa, ajattelin. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Tehtävästä minulle vinkkasivat ystävät, jotka olivat huomanneet uuden Paulan näyttävän rekrykampanjan Facebookissa. En varsinaisesti etsinyt mitään uutta, sillä minulla oli hyvä työpaikka opiskelemaltani alalta. Valmistuin 2009 Rovaniemen ammattilukiosta tarjoilijaksi ja olen sittemmin työskennellyt erinäisissä ravintola-alan tehtävissä.

Kun ystävät kuitenkin pommittivat jatkuvasti Paulan hakuilmoituksella, päätin vihdoin klikata linkkiä ja katsoa, mistä oikein on kyse. Ystäväni olivat oikeassa. Työtehtävät puhuttelivat, sillä Paulan työssä yhdistyvät kaikki rakastamani asiat: ihmisten tapaaminen, matkustaminen, edustustehtävät, sosiaalisessa median viestintä ja tietysti kahvilakulttuurin tutkiminen ja sen uusimpien trendien seuraaminen.

Päätin ottaa riskin ja hakea tehtävään.

Paulan hakuprosessi oli minulle hyvä henkinen harjoitus. Olen luonteeltani malttamaton kaikki tänne heti nyt -tyyppi, joten neljän kuukauden hakuaika tuntui pitkältä ja odotus hermoja raastavalta. Mitä pidemmälle haussa selvisin, sitä suuremmaksi voitonnälkä kasvoi. Ja perhoset vatsassa lisääntyivät, kun hakijoita vaihe vaiheelta karsittiin kisasta.

Jossain vaiheessa turvauduin jopa mitä ihmeellisimpiin taikoihin. Nukkuessa minulla oli Paula-postikortti tyynyn alla ja ametistikivi kädessä. Halusin niin  tämän työn.

Kärsivällisyys ja itsensä likoon pistäminen kannattivat. Aloitin perehdytysjaksoni heti vapun jälkeen 6.5. ja Paulan rooliin astuin virallisesti 5.6. intensiivisen perehdytysjakson päätyttyä.

19. Paula on ensimmäinen digiajan kahvilähettiläs. Tyyliuudistuksen loppuun saattaminen on näin yksi tärkeimmistä tehtävistäni. Mutta uusi tyyli merkitsee paljon muutakin kuin uusia vaihtoehtoja vaatetuksessa. Uuden Paulan tehtävänä on näkyä entistä aktiivisemmin sosiaalisessa mediassa kertomassa kahvikulttuurin saloista.

Ensimmäiset kuukauteni Paulana ovat olleet upeita. Vaikka takanani on vasta reilut kaksi kuukautta Paulana, olen jo nyt päässyt mukaan näyttäviin tapahtumiin ja tavannut kiehtovia ihmisiä, joilla on jännittäviä tarinoita kerrottavanaan.

Kävin kesäkuussa Göteborgin kahvifestareilla, Euroopassa vuosittain järjestettävässä  kahviammattilaisten tapahtumassa. Siellä pääsin tutustumaan alan uusimpiin kansainvälisiin trendeihin sekä seuraamaan muun muassa lattetaiteilijoiden kilpailua. Kahvifestareista voit lukea lisää blogitekstistäni Tunnelmia Göteborgin kahvimessuilta.

Konkreettista tulostakin on syntynyt somessa: Instagramissa seuraajamäärä on jo kolminkertaistunut.

Paulan työ on ollut niin mukaansa tempaavaa, että huomaan tekeväni töitä koko ajan. Olen välillä jopa miettinyt, milloin olen vain Maija ja milloin Paula. Luonnehtisinkin Paulan tehtävää pikemminkin elämäntavaksi kuin työksi. Olin sitten Maija tai Paula, skannaan jatkuvasti uusia kahvi-ilmiöitä ja trendejä, kokeilen uusia asioita ja osallistun kahvikeskusteluun ystävieni kanssa sekä tietysti verkossa. Koneen ääressä tulee vietettyä runsaasti aikaa.

Paulana numero 19 haluan antaa, kuten muutkin uudistuksessa mukana olleet, Paulalle myös pienen palan itseäni. Toivon, että rempseä ja pirskahteleva luonteeni heijastuu Paulaan ja pilke silmäkulmassa välittyy seuraajille.

Seuraa seikkailuani kahvimaailman pyörteissä Instagramissa @pauligin_paula.

 

Terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula