Korvapuustikisan satoa

Vietimme lokakuun alussa kansallista korvapuustipäivää ja kaikkien kotileipureiden iloksi julkaisin kilpailun, jossa pääsi jakamaan parhaat vinkit maistuviin puusteihin. Arvotut palkintokorilliset Santa Marian leivontamausteita ja korvapuustien makuparikahveja matkaavat postin kyydissä seuraaville onnekkaille:

Virpi Ojala

Riitta Ala-Luusua

Aija Hovila

Airi Löytty

Kaisa Huttunen

Ajattelin myös koota hieman kilpailun satoa sinunkin inspiraatioksesi. Vinkkejä sateli erityisesti täytevaihtoehdoista. Toiset pitivät sulatetusta voista, mutta suuressa osassa vinkkejä voi vaahdotettiin makuaineiden kanssa. Täytteeseen saat pehmeää makua lisäämällä siihen mantelijauhetta. Airin vinkissä mantelijauhetta lisättiin jo itse taikinaan korvaamaan osaa jauhoista. Karamellinen vivahde Virpin korvapuustien maussa syntyi korvaamalla täytteen tavallinen sokeri fariinisokerilla.

Kahvinystävän korvapuustit taas syntyvät lisäämällä ruokalusikallinen jäähdytettyä espressoa täytteen voi-sokeri -vaahtoon tai valmistamalla koko taikinan maidon sijasta Paulig Frezza -maitokahvijuomaan! Hieman keveämmän ja raikkaan täytteen korvapuusteihin saat appelsiinituorejuustosta. Sesongin herkkua taas ovat omenahillolla ja runsaalla kanelilla täytetyt kierteet.

Perinteisten makujen kannattajia oli useita; monessa vinkissä kardemummaa kehotettiin lisäämään taikinaan runsaasti, useampi ruokalusikallinen tai jopa voimistamaan kardemummaista makua paahtamalla siemeniä ensin kuivalla paistinpannulla. Toinen korvapuustin tyypillinen maku, kaneli, haluttiin myös monissa ohjeissa tuoda vahvana esille niin täytteessä kuin jo taikinassakin.

Perinteisesti pullat voidellaan ennen paistamista kananmunan ja maidon seoksella. Voitelun voi kuitenkin korvata myös esimerkiksi kahvin ja sokerin seoksella. Korvapuusteista tulee näin kauniin kiiltäviä ja kuin tehtyjä hyvän kahvin kaveriksi!

Makoisaa Pyhäinpäivää!

Kahviterveisin,

Noora

Tags 
Juhla Mokka
makuparit
Paulig Mexico
Santa Maria
kansallinen korvapuustipäivä
korvapuustikisa
kotileipuri