Kookosvesi ja muut maukkaat keinot Cold Brew -kahvisi tuunaamiseen

1.9.2018

Pohditko, miten voisit nauttia Cold Brew -kahvisi uudella tavalla? Se on itse asiassa aika helppoa, sillä kylmäuutetulla kahvilla on paljon hyviä ystäviä – mm. minttu, sitruuna, limetti, soodavesi, sitruunavirvoitusjuomat.

Tässä blogissa haluan jakaa kanssasi kolme makoisaa Cold Brew -reseptiä: I Cee Coconuts, Cold Brew Goes naked ja Groovy Cold Brew. Rakastan kylmäuutettua kahvia, koska se on todella hyvää sellaisenaan (mustana), mutta myös sen takia, että sitä on todella helppo maustaa. Jos pidät maidosta, voit tehdä vaikka vain hieman vahvemman Cold Brew -kahvin ja lisätä siihen maitoa (ja siirappia, jos pidät makeammasta). Tämä onkin suosittu tapa nauttia Cold Brew -kahvia suomalaisissa kahviloissa.
 

Heittäydytäänkö ihan hulvattomiksi?

Tee Cold Brew -friikkipirtelö! Tarvitset vain Cold Brew -kahvia, kookosvettä, vaniljasiirappia, banaania, mantelirouhetta ja jäätä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita! Kaada juoma kauniiseen lasiin ja koristele runsaalla määrällä kermavaahtoa, suklaakastiketta, banaanilastuja ja mantelirouhetta. Mitä enemmän, sen parempi.
 
Mutta nyt itse asiaan. Lupasin jakaa kanssanne uusia, innostavia ja, mikä tärkeintä, herkullisia Cold Brew -kahvireseptejä. Olkaa hyvät:
 

I CEE COCONUTS

Kookosvesi tekee Cold Brew -juomasta käsittämättömän hyvää ilman ylimääräisiä kaloreita!
 
Mitä tarvitset:
 
 • 50 ml Cold Brew -kahvia
 • 100 ml kookosvettä
 • tuoretta minttua
 • limettiviipale
 • jäätä
Tee näin:
 1. Laita tuore minttu 2 dl:n lasiin ja täytä lasi puolilleen jäätä.
 2. Purista limettiviipale. Lisää kahvi ja kookosvesi. Sekoita.
Kookosvesi on nuorten, vihreiden kookospähkinöiden sisältää löytyvää kirkasta nestettä. Kookosvesi on 95 % vettä, minkä takia 100 ml:ssa kookosvettä on vain 19 kaloria (kertoo Wikipedia). Kokeile tätä, jos haluat juomasi maistuvan käsittämättömän hyvältä, muttet välttämättä kaipaa ylimääräisiä kaloreita.
 

COLD BREW GOES NAKED

Cold Brew goes Naked on niin helppo valmistaa, että yllätyt itsekin!
 
Mitä tarvitset:
 
 • 100 ml Cold Brew -kahvia
 • 1–2 cl Tate & Lyle -ruokosokerisiirappia
 • jäätä
Tee näin:
 1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita ja nauti.
Hah, se on juuri näin yksinkertaista! Parhaat reseptit ovat helppoja, ja lopputulos maistuu silti taivaalliselta. Tämä on juuri sellainen resepti. Tämän juoman kohdalla karsimme ainesosat minimiin ja päätimme tulla toimeen kolmella: kahvi + jää + siirappi. Jos pidät nopeasta ja helposta, tämä on ehdottomasti sinun juttusi!
 

GROOVY COLD BREW

Groovy Cold Brew Lemonade on ihana alkoholiton kesäjuoma!
 
Mitä tarvitset:
 
 • 1 dl Cold Brew -kahvia
 • 1,5 dl sitruunavirvoitusjuomaa
 • sitruunaa
 • tuoretta minttua
Tee näin:
 1. Laita tuoretta minttua lasin pohjalle.
 2. Purista yksi viipale sitruunaa.
 3. Lisää kylmäuutettu kahvi ja sitruunavirvoitusjuoma.
 4. Koristele sitruunanviipaleilla.
Täydellinen alkoholiton kesäjuoma! Tämä juoma on kuin tehty kesäterasseille. Se on helppo valmistaa: kylmäuutettu kahvi on valmistunut yön yli, ja sitruunan voi viipaloida etukäteen, joten voit vain kaataa kaiken kauniiseen lasiin. Tämä juoma myy itsensä sen jälkeen, kun olet maistanut sitä ensimmäisen kerran. Voiko kahvijuoma olla täydellisen makea, tuore ja miellyttävän hapokas? Kyllä se voi. Kokeile Groovy Cold Brewta!
 
Toivon, että löysit uusia reseptejä ja sait tuoreita ideoita Cold Brew -kahvisi ”tviikkaamiseen”. Voit toki jatkaa Cold Brew -kahvisi nauttimista sellaisenaan eli mustana. Niin tai näin – nauti! 
 
Baristakouluttaja Ulla