Kolme erilaista makusiirappia kahviin

Kaipaatko vaihtelua arkisiin kahvihetkiisi? Kokeile valmistaa makusiirappia! Erilaiset makusiirapit valmistuvat kotona käden käänteessä ja ne säilyvät oikein säilytettynä hyvin muutaman kuukauden. Katso tästä blogista reseptit karamelli-, lakritsi ja chai-siirappiin!

Makusiirapit valmistuvat periaatteella 1 osa vettä, 1 osa sokeria. Makua antamaan sopivat erilaiset mausteet, kastikkeet ja aromit. Siirappi tuo ihanasti makua etenkin jääkahveihin, mutta myös lämpimiin kahvijuomiin. Sitten resepteihin!

Karamellisiirappi, lakritsisiirappi ja itse tehty chai-siirappi valmistuu kotona

 

Karamellisiirappi

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl kinuskikastiketta

Lakritsisiirappi

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl lakritsikastiketta

Chai-siirappi

  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl kanelia
  • 2 rkl kardemummaa
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehahtaa ja laita lämpötilaa hieman pienemmälle. Anna olla liedellä 10-15 minuuttia, riippuen siitä kuinka paksua haluat siirapista. Makua tuovat ainekset, kuten mausteet tai kastike kannattaa lisätä lopussa, kun olet juuri nostamassa kattilan liedeltä pois. Säilytä makusiirappia hyvin suljetussa pullossa ja jääkaapissa. 

Makusiirappi on myös hyvä lahja kahvinystävälle

 

Ihanaa viikkoa sinulle! <3

Kahviterveisin, Pauligin Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top