Kohti pakkausten pienempää hiilijalanjälkeä

5.6.2020

Liiketoiminnan ilmastovaikutusten pienentäminen on meille tärkeä asia ja teemme aktiivisesti töitä kahvipakkauksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. 

Pauligilla haluamme vähentää oman toimintamme ilmastovaikutusta 40 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä verrattuna vuoteen 2015. Päästäksemme tähän tavoitteeseen tarvitaan konkreettisia tekoja. Esimerkiksi Vuosaaren paahtimomme toimii täysin uusiutuvalla energialla ja kahvi paahdetaan pelkästään biokaasulla. Myös Venäjän Tverissä sijaitsevalla paahtimollamme olemme nostaneet jätteen kierrätysasteen lähes 90 prosenttiin.

Suosimme vähäpäästöisiä työsuhdeautoja ja toimistoillamme Green office -käytännöt ovat olleet läsnä jo yli 10 vuotta. Olemme myös aktiivisesti mukana yhteiskuntasitoumuksissa ja energiatehokkuussopimuksissa. Tavoitteenamme on nollatoleranssi hävikin ja kaatopaikkajätteen suhteen.

Myös pakkauksilla on merkitystä ja nyt olemmekin löytäneet laminaatin, jonka valmistukseen on käytetty 45 prosenttisesti uusiutuvia raaka-aineita. Tuloksena tästä on 10 prosenttia pienempi hiilijalanjälki kuin aiemmalla laminaatilla. Mundo-kahvit ovat tuoteperheestämme ensimmäiset, jotka on pakattu tähän materiaaliin. Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata kahvia hapelta, ja siitä emme ole tinkineet. Pakkauksen voi lajitella muovinkeräykseen kuten tähänkin asti.

Lue lisää Mundo-tuoteperheen uusista pakkauksista!

Kohti pakkausten pienempää hiilijalanjälkeä

Olemme tehneet lupauksen, että vähennämme ilmastovaikutuksiamme 40 % vuoden 2020 loppuun mennessä verrattuna vuoteen 2015. Helsingin Vuosaaren paahtimo toimii täysin uusiutuvalla energialla, ja alkuperämaissa opastamme kahvinviljelijöitä vastuullisiin viljelykäytäntöihin. Voisimmeko vähentää ilmastovaikutustamme myös pakkauksilla?

Suurin osa elintarvikkeen hiilijalanjäljestä muodostuu tuotteen valmistuksesta, joten on tärkeää varmistaa, ettei arvokas tuote pääse pilaantumaan pakkaamisen jälkeen. Pakkauksemme on onneksi kehitetty kestäviksi, mutta silloin tällöin nekin rikkoutuvat ennen kuluttajan kaappiin pääsyä. Olemme tänä vuonna teettäneet laajan tutkimuksen, mistä kahvin vakuumipakkausten rikkoutuminen johtuu ja nyt suunnittelemme korjaavat toimenpiteet pakkauslinjoillemme ja kuljetusketjuun. 

Uusi laminaatti testikäytössä

Kahvi tarvitsee tiiviisti saumattavan ja mm. hapelta suojaavan pakkauksen, joten fossiilisista raaka-aineista valmistetun muovin korvaaminen on todella haastavaa. Nyt olemme vihdoin löytäneet laminaatin, jonka valmistukseen on käytetty muovia uusiutuvasta raaka-aineesta. Tämä raaka-aine on kasvipohjainen, ja kasvaessaan kasvi on sitonut ilmasta hiilidioksidia. Laminaatin hiilijalanjälki on siis huomattavasti alhaisempi kuin perinteisen muovilaminaatin.

Olemme nyt testanneet tätä laminaattia pienessä mittakaavassa hyvällä menestyksellä. Testit jatkuvat isommin syksyn aikana, ja innokkaana odotamme ensi vuoden alkua, jolloin toivottavasti saamme pakata ensimmäisenä tuotteena Mundo-kahvin tähän laminaattiin.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: Kati Randell

Paulig Coffeen strategisen pakkauskehityksen vetäjä

Katin työnä on varmistaa, että Pauligilla on vastuulliset kahvipakkaukset, jotka ilahduttavat kuluttajia ja asiakkaita sekä ovat tehokkaita tuotannossa. Näiden välillä hyvinkin erilaisten vaatimusten yhdistäminen yhdessä työkavereiden ja muiden toimijoiden kanssa on Katin työn parasta antia.

Back to top