Kirjoja kahvinystäville

3.1.2014

Costa Coffee Company, yksi Iso-Britannian suurimmista kahvilaketjuista jakaa jälleen palkintoja kahvikirjallisuuden saralla tammikuussa 2014. Kahvikupin ja hyvän kirjan yhdistelmä on tunnetusti lyömätön mutta myös itse kahvista on ajan saatossa ehditty kirjoittaa kirja jos toinenkin. Costa Coffee Companyn palkitsemien opusten listaa joudumme vielä hetken odottamaan mutta sillä aikaa päätimme tasoittaa tietä kahvikirjallisuuden maailmaan kolmen hyväksi havaitun teoksen johdolla.

Helppo aloitus: A-Z Coffee

A-Z Coffee on hyvin käsitteellinen kirja kahvista. Taskuun mahtuva erikoisopas kahvin maailmaan on helppolukuinen ja kirjan kuvat ovat viihdyttäviä. Lue tämä kirja, jos tahdot nähdä mitä kuvittaja Lars Huse ja suunnittelija Harald Vøyle ovat yhteistyönsä hedelmänä tuottaneet.

Syvää kahvitietoutta etsiville Coffee with Tim Wendelboe

Wendelboen kirja käsittelee kahvin matkan pavusta kuppiin melkoisen tarkasti. Todellinen kahvitietouden pikkujättiläinen vastaa esimerkiksi kysymyksiin, kuinka valmistaa hyvää kahvia, miksi kannattaa ostaa sertifioitua kahvia ja kuinka kahvi tarjoillaan. Kirja sopii erinomaisesti niin baristoille kuin muillekin kahvinrakastajille. 

Kahvinmaistajan urasta haaveileville sopii La Degustazione Del Café – The Coffee Tasting

Italialaiset ovat kahvinvalmistuksen pioneereja ja myös kahvinmaistelusta voimme ottaa heiltä oppia. Tämä kirja pureutuu maistamisen syvimpään olemukseen ihmismielessä ja kuvailee maistamisen vaikutuksia aivoissa. Jos olet kiinnostunut aromien muodostumisesta perinpohjaisesti tai näköaistin merkityksestä kahvinmaistelussa, sinun täytyy tutustua tähän kirjaan. Tutustumisen jälkeen huomaat myös rakettitieteen olevan yllättävän lähellä kahvimaailmaa.