Kesän viilein trendijuoma on Cold Brew -kahvi

4.5.2016

Kylmä kahvi ja uudet suodatusmenetelmät ovat maailmanlaajuisesti kasvavia trendejä. Cold Brew eli kylmäuutettu kahvi on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista, missä se on ollut suosittu tapa nauttia kahvia jo pidemmän aikaan.

Cold Brew -kahvi on pehmeä ja kylmä juoma, joka on valmistettu uuttamalla vastajauhettua kahvia kylmässä vedessä 12-14 tunnin ajan. Cold Brew -kylmäuutosprosessissa aika korvaa lämmön. Näin valmistettu kahvijuoma on pehmeä, matalahappoinen ja luontaisen makea.

Kylmäuutettu kahvi ei ole sama asia kuin jääkahvi, joka valmistetaan kuumasta kahvista ja jäähdytetään jääpaloilla. Se on oma kahvin valmistusmenetelmänsä, jossa kahvi ei koske lainkaan kuumaan veteen. Café New York on kehitetty erityisesti tätä menetelmää ajatellen.

Näin valmistat Café New York -kahvista Cold Brew -kahvitiivisteen kotikeittiössä. Tarvitset vain pressopannun, kylmää vettä ja kahvia.

3,5 dl                    Paulig Café New York –kahvia
8, 5 dl                   kylmää vettä

Mittaa kahvi litran kokoiseen pressopannuun. Kaada päälle kylmä vesi ja sekoita. Aseta pressopannun kansi paikoilleen ja paina mäntää muutama sentti alaspäin. Nosta kahvijuoma jääkaappiin uuttumaan vähintään 12-14 tunniksi, esimerkiksi yön yli. Kun kahvi on uuttunut, paina pressopannun mäntä kokonaan alas.

Tarjoa Cold Brew -tiivistettä joko laimentamalla sitä vedellä Cold Brew -juomaksi (1 osa tiivistettä, 1 osa vettä) tai tee siitä Cold Brew -drinkki seuraavilla resepteillä:

COLD BREW COFFEE WITH VANILLA

1 dl Café New York Cold Brew –tiivistettä
1 dl maitoa
2 cl vaniljasiirappia
Jäitä

Täytä lasi jäillä. Mittaa joukkoon vaniljasiirappi, kahvi ja kylmä maito. Sekoita.

COLD BREW COFFEE WITH LIME

1 dl Café New York Cold Brew –tiivistettä
1 dl hiilihapotettua vettä
2 cl vaahterasiirappia tai muuta vaaleaa siirappia
Tuoretta limen mehua
Jäitä

Täytä lasi jäillä. Mittaa joukkoon vaalea siirappi, kahvi, hiilihapotettu vesi ja puristettu limen mehu. Sekoita.

COLD BREW COFFEE WITH MINT CHOCOLATE

1 dl Café New York Cold Brew –tiivistettä
1 dl hiilihapotettua vettä
2 cl minttusuklaasiirappia
Jäitä

Täytä lasi jäillä. Mittaa joukkoon minttusuklaasiirappi, kahvi ja kylmä maito. Sekoita.

VINKKI!

Kylmäuutetusta kahvista voit valmistaa myös jääpaloja, joiden avulla juoma pysyy varmasti kylmänä eikä kahvijuoman maku laimene.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top