Kesän vegaaninen herkkuhetki New Yorkin tyyliin

12.6.2018

Ihanan värikkäistä ja vegaanisista resepteistään tunnettu My Berry Forest -blogin Tiina loihti hemmotteluhetkiin sopivan herkun Café New Yorkin rinnalle. 

Kesällä herkutellaan Amerikan herkuilla: New York Cafésta valmistetulla Cold Brew-kahvilla ja blondies-leivonnaisilla, jotka ovat tuhdin makeita ja sopivan suklaisia. Tämä makupari sopii hyvin kesäiselle brunssille, joka nautitaan yhdessä ystävien kanssa.

Chocolate Chip Blondies

vegaaninen

valmistusaika: 40 min

1 dl keitettyjä käyttövalmiita valkopapuja

1 dl vaahterasiirappia

0,5 dl mantelivoita (tai muuta pähkinävoita)

0,5 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvipohjaista maitoa)

0,5 dl sulatettua neitsytkookosöljyä

1,5 dl vehnäjauhoja (myös gluteeniton jauhoseos sopii)

2 rkl kookossokeria

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

40 g vegaanista maitosuklaata pilkottuna pieniksi paloiksi (tai muuta suklaata)

Vuoraa n.19 x 14 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 200 asteeseen.

Huuhtele valkopavut hyvin ja blendaa ne yhdessä vaahterasiirapin, mantelivoin, mantelimaidon sekä sulatetun kookosöljyn kanssa sileäksi nesteeksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon neste varovasti sekoitellen. Lisää lopuksi vielä joukkoon paloiteltu suklaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa keskitasolla n.25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Blondies-leivonnainen voi jäädä sisältä hieman tahmeaksi, mutta voit myös paistaa leivonnaista pidempään, jolloin siitä tulee kakkumaisempi.

Nauti blondies-herkkua hyvässä seurassa viilentävän Cold Brew -kahvin kanssa: kylmäuutettua New York-kahvia, kahvista tehtyjä jääpaloja ja mantelimaitoa.