Kesän menovinkki: Pyöräretki Aurinkolahteen

Aamuisin saapuessani työpaikalleni Vuosaaren paahtimolle parkkipaikat ja työhuoneet ammottavat tyhjyyttään. Kesälomakausi on alkanut! Kaikki eivät tietystikään voi lomailla samaan aikaan, mutta aurinkoisen kesäpäivän sattuessa kohdalle on vaikeaa malttaa pysyä sisällä. Päätimmekin yhdessä Barista Instituutin kouluttajien Ullan ja Emmin kanssa pitää kahvitauon ja tehdä pyöräretken Vuosaaren Aurinkolahteen, joka sijaitsee vain kilometrin päässä Pauligin paahtimosta.  

Pieni pyöräretki työpäivän keskellä kannatti. En ollut aikaisemmin ymmärtänyt, kuinka upea paikka Aurinkolahti on ja pyörän satulasta pääsi kokemaan Vuosaaren ympäristöä paljon laajemmin. Tämä on ehdottomasti retkeilyn arvoinen kaupunginosa! Meri, pitkä hiekkaranta, kahvilat, rantabulevardi, venesatama, metsäpolut ja monet erilaiset harrastusmahdollisuudet tarjoavat ajanvietettä ja ihmeteltävää vaikka koko päiväksi.

Heti hiekkarannan tuntumasta löytyy rantakahvila Cafe Why Not, jonka terassilla on tilaa sekä ruokailijoille että auringosta nauttijoille.

Hetken mietin, mistä kahvila oli niin tutunnäköinen kunnes muistin, että olen ollut tilaamassa täältä kaakaota luistimet jalassa! Talvisin kahvilan rakennus siirretään siis Helsingin Rautatientorin Jääpuistoon.

Kahvila Kampela sijaitsee vain kivenheiton päässä hiekkarannalta venesatamassa. Terassilla istuessaan voi seurailla sataman elämää ja nauttia vaikkapa Kampelan kuuluisaa lohikeittoa, joka valmistetaan heidän salaisella reseptillään!

Kahvila Kampelan vierestä voi vuokrata SUP -laudan ja lähteä nauttimaan kesäpäivästä rennosti meloen. Käy lukemassa lisää Supstationin nettisivuilta

Alueelta löytyvät koripallokentät, sekä muut liikunta-alueet ovat kaikkien vapaassa käytössä.  

Aurinkolahden uimaranta monipuolisine palveluineen on varmasti yksi Helsingin parhaista. Uimaranta on lähes kilometrin pituinen ja matalalta rannalta on turvallista pulahtaa mereen. Itse jätin uimisen tällä kertaa väliin, kun ilmassa alkoi leijailla paahtimolta tuleva paahdetun kahvin tuoksu, ja muistimme, että työt kutsuivat taas paahtimolla. 

Aurinkoisia kesäpäiviä lomalaisille sekä vielä työn parissa oleville!

 

Terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula