Kesän kohokohtia ja syksyn odotusta

Kesäpäivät siirtyvät vain haikeisiin muistoihin, kun syksyn ruska hiipii hiljaa arkeemme. Elokuu tuli kuin suuren puun takaa ja syyskuu sitäkin vähää varoittamatta. Lehdet ovat alkaneet kellastua ja tippua puista kelta-puna-oranssiksi peitteeksi maahan. Lämmin tuuli vaihtuu kylmänsävyiseen viimaan. Mikäpä paremmin nyt siis lämmittäisi, niin kehoa kuin mieltä, kuin muistella helteitä ja laatia suven yhteenveto.

Paulan kesäkuu alkoi melkoisella mediahuomiolla ja ensimmäisillä oikeilla työkeikoilla, joihin kuuluivat esimerkiksi vierailut Helsingin Toripojilla, Helsinki-päivässä, Salon Cafe Figarossa, Alahärmän uudessa Pressossa ja Härkäpakarissa Huittisissa. Myös ihka ensimmäinen kahvikoulutus tuli vedettyä MS-liiton palvelutalo Merenpisarassa.

Ensimmäinen keikka Helsingin Toripojilla 11.6.

30.7. Härkäpakarissa arvottiin päivän päätteeksi Pauligin tuotepaketteja. Paula sai olla onnetar.

Heinäkuun koittaessa suomalaisia hemmoteltiin helteillä ja kylläpä kansallispuvussakin tarkeni! Heinäkuun aikana vierailin mm. Suomenlinnan Lelumuseossa, Mäntyharjulla Taidekeskus Salmelassa ja Turussa lähetyskahvila Dom Cafessa.  Kuparipannu kädessä Cafe Amandiksen terassilla seurasin, kuinka Unikeko sai kylmän kastelun vedessä ja myöhemmin kahvila Paawossa tutkin mielenkiinnolla Kauko ”Paawon” tekemää Paula -kollaasia. Heinäkuun lopulla tulivat eteen vielä vierailut tunnelmallisessa Cafe Heilassa Heinolassa ja Kotkan Meripäivät Rommi Rudolf -leivosten parissa Kahvila Cocossa.
 

8.7. Suomenlinnan Lelumuseossa. Kuvassa kahvilan ja museon vetäjä Petra Tandefelt, uskollinen vahti Otso-Armas ja Pauligin Paula.

  Taidekeskus Salmelan kahvila-ravintola Kesäheinässä sai nauttia suussa sulavasta tarjoilusta, tuoreesta kahvista ja taiteesta. Paulakin valitsi oman lempiteoksensa.

  Pauligin Paula sai Kauko ”Paawonkin” pauloihinsa 28.7. kahvila Paawossa.

Historiallisen kuumat säät kestivät elokuun alkuun saakka kunnes rajut ukkosmyrskyt raikastivat ilman.Vanhaa pelimannimusiikkia kuunnellessa oli ihana tarjoilla kahvia Keuruun vanhalla rautatieasemalla. Runoja kuuntelin Pentinkulman päivillä Urjalassa ja Löylypäivää vietin Pyörnin kahvilassa Lapissa. Elokuussa vierailin myös ensi kertaa Anianpellon markkinoilla Vääksyssä ja Art Goes Kapakka -tapahtumassa Karl Fazer Cafessa Helsingissä,  jossa tutustuttiin erilaisiin kahveihin ja konvehteihin. Elokuun lopulla pääsin myös ensi kertaa mukaan messuille ja tapaamaan asiakkaitamme. 

 

Keuruun vanhalla rautieasemalla tunnelmoitiin pelimannimusiikin ja Juhla Mokka -kahvin voimin. Myös eri aikakausien Paulat pääsivät kosketuksiin keskenään.

Pentinkulman päivillä Urjalassa 5.8. laitettiin Paulakin estradille haastavien kahvikysymysten eteen.   Paula ja auringossa kiiltävä kuparipannu kiinnostivat Löylypäivänä 7.8. Pyörnin kahvilassa Lapissa. Paula pääsi myös kahvittamaan paikan emännän Elisa Merenkiven ja taisi kahvi maistua!

Kesä tosiaan meni nopeammin kuin ehdin sanoa ”kahvikissa” ja edessä ovat nyt uudet syksyiset seikkailut. Eipä kannata kuitenkaan olla surullinen, sillä varmasti ovat vielä edessä upeat ruskan hetket ja sen jälkeen lumiset kokemukset kuparipannun kanssa. Näitä odotellessa ottakaamme  kuuma kupillinen tuoretta kahvia ja nauttikaamme hetkestä!

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tags 
kesä
syksy
kuparipannu
Pyörnin kahvila
Pentinkulman päivät
Keuruun vanha rautatieasema
Juhla Mokka -kahvi
Paawo
Kahvila Paawo
Taidekeskus Salmela
Kahvila-ravintola Kesäheinä
Suomenlinnan Lelumuseo
Härkäpakari
Dom cafe
Cafe Amandis
unikeonpäivä
Helsingin Toripojat
Cafe Figaro
Presso
Helsinki-päivä
Löylypäivä
vanhat Paulat
Cafe Heila
Kotkan Meripäivät
Kahvila Coco
Karl Fazer cafe
Art goes kapakka
Blogimerkintä