KESÄ KEIKKUEN TULEVI

Yritämme huomioida mahdollisimman monipuolisesti erilaiset tapahtumat ympäri Suomen, kun suunnittelemme Paulan kalenteria vuosittain joulukuun puolessa välissä. Moniin tapahtumiin Paula on kutsuttu jo lähes vuosi aiemmin, toisaalle otamme itse yhteyttä ja tiedustelemme mahdollisuutta vierailuun. Osaan tapahtumista, kuten messuille, osataan jo ennalta odottaa tuhansia ihmisiä ja toisista vierailukohteista tiedetään, että osallistujia on kymmenkunta, mutta innostus vastaa tuhatta ihmistä!

Kouvolassa vietettiin 18.5.2008 kansainvälistä museopäivää ja minutkin oli kutsuttu mukaan juhlistamaan sunnuntaipäivää Kahvila Onnenkukkoon. Onnenkukko sijaitsee Kouvolan museokorttelissa, Varuskuntakadulla, yli satavuotiaassa keltaiseksi maalatussa puutalossa. Vanhan ajan tunnelmaa henkivässä kahvilassa on sisätiloissa parikymmentä asiakaspaikkaa, ja museopäivänä neljän tunnin ajan oli jokainen istuinpaikka lähes koko ajan käytössä. Innokkaita kahvinystäviä oli paljon liikkeellä, ja tällä kertaa heitä kaikkia odotti iloinen yllätys: museopäivän kunniaksi kahvi ja leivonnainen tarjottiin ilmaiseksi. Onnenkukossa kahvi valmistetaan asiakkaan saapuessa paikalle, ja leivonnaiset ovat itse leivottuja ja tuoreita. Sunnuntaina saikin kahvinkeitin valmistaa täysiä pannullisia koko päivän ajan.

Ehdin keskustella asiakkaiden kanssa monenlaisista kahviasioista, vaikka tupa oli täynnä. Kahvilan intiimi tunnelma antoi luvan keskustella pöydästä toiseen, eikä ketään rokotettu, jos vähän huutelikin ”vieraisiin pöytiin”. Kerta toisensa jälkeen huomaan, että kahvi on meille suomalaisille sydämen asia. Ihmiset kertovat, kuinka he valmistaessaan kahvia kotona huomaavat usein miettivänsä, mittasivatko kahvin oikein, tuliko vettä sopivasti ja oliko kahvi lopulta hyvää. Kahvi keskustelunaiheena herättää hiljaisimmankin sanomaan painavan sanansa, kun vietetään yhteistä kahvihetkeä.

Päivän päätteeksi, kun ovet oli suljettu, nautimme vielä Onnenkukon Maijan ja Juhan kanssa rauhallisesta hetkestä, hyvästä kahvista, makoisista leivonnaisista ja vanhan talon tunnelmasta, ennen kuin lähdin jatkamaan matkaani kohti tulevaa viikkoa.

Näin toukokuussa, kun silmäilen kesän kalenteria, siintää siellä monta mielenkiintoista tapahtumaa! Pauligilla vietetään 6.6. Hyvän kahvin päivää ja kesäkuun puolessa välissä uusi kahvipaahtimo nousee harjakorkeuteensa. Kesäloman jälkeen visiteeraan muun muassa Paulan kansallispuvun syntysijoilla Sääksmäellä, Savonlinnassa Oopperajuhlien aikana, Rauman pitsiviikoilla, Uudenkaupungin Crusell-viikoilla ja Naantalissa unikekoja herättelemässä. Vauhdikas kesä on siis tiedossa! Ajellaan varovasti ja nautitaan Suomen suvesta!

Tags 
Onnenkukko
Blogimerkintä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›