Kaksi kuukautta Pauligin Inkkuna!

Kun 6.6. Hyvän kahvin päivänä minut julkistettiin Pauligin 20. kahvilähettilääksi, osasin vain kuvitella minkälainen matka minulla olisi edessä. Nyt tätä hienoa taivalta on kuljettu kesän yli, eli kaksi kuukautta ja olen jo nyt päässyt kokemaan ja tekemään mielettömiä juttuja. Mielestäni on tärkeää katsoa eteenpäin ja suunnitella tulevaa, mutta on myös tärkeää elää hetkessä ja heijastella menneitä tapahtumia ja kokemuksia. Tämän takia, haluan jakaa teille tämän vielä melko lyhyen, mutta sitäkin antoisamman kahvilähettilyys-uran kohokohdat ja fiilikset.

 

Ennen julkistusta, olin jo ollut edellisen kahvilähettilään Maija Niemen perehdytyksessä kuukauden. Perehdytyskuukausi mentiin tukka putkella, koska opittavaa ja kivaa tekemistä oli todella paljon. Toisaalta, onneksi tässäkin työssä pätee se, että tekemällä oppii parhaiten :) Mieleenpainuvin ahaa-elämykseni ensimmäisenä kuukautena oli se, että kahvi on marja ja että Suomi on kahvinjuonnin maailmanmestari. 

 

Kun Maijan viimeinen päivä koitti, tuntui kuin äiti olisi lähtenyt luota. Tuleva kahvilähettilyys kutkutti ja jännitti, mutta olin kuitenkin luottavaisin mielin. Kaikki tapaamani ihmiset Pauligilla olivat olleet superavuliaita ja lämpimiä ja kesälle oli jo suunniteltu kivoja juttuja. Yhdessä tätä juttua tehdään!

 

Ensimmäinen kohokohta kahden kuukauden kahvilähettilyyden aikana, jonka haluan nostaa on kahvikoulutukset. Perustietämykseni kahvista ennen tämän työn aloittamista oli kutakuinkin samaa tasoa, kuin keskivertosuomalaisella kahvinjuojalla — vaaleapaahtoiset kahvit maistuu ja kupponen kahvia on saatava heti aamusta ennen töihin lähtöä. Voi sitä onnistumisen riemua, kun sain ensimmäistä kertaa espresson valmistusta harjoitellessa maun ja oikean jauhatuksen kohdalleen sekä cappuccinon maidon vaahdotukset maaliin. Kiitos baristat Ella Takalainen, Karoliina Mäkelä ja Jori Korhonen kaikista opeista, joita olen jo tähän mennessä saanut. Odottakaapa vain, kohta olen Latte Art -mestari!

Olen aina halunnut kehittyä videon tekijänä ja esiintyjänä, joten Youtube-videon tekeminen tubettaja MiskaMH:n kanssa oli aivan mahtava kokemus! Muistan kuinka minua jännitti kuvaustilanne etukäteen, mutta kaikki meni tosi hyvin, koska Miska on super, kuvaajat olivat mukavia ja video oltiin hyvin suunniteltu ja mietitty etukäteen. Toivottavasti pääsen tekemään tämän tyyppisiä videoita vielä lisää. :) Videoon pääset tästä.

 

Suuressa roolissa kesällä ovat tietenkin festarit, joista Ruisrock on jo takana päin ja lukeutuu ehdottomasti kohokohtiini. Oli ihanaa päästä fiilistelemään Pauligin hienolle pisteelle festarihumua sekä tietenkin maistelemaan kesäisiä mocktaileja sekä raikkaita Cold Brew kahveja. Ei tarvinnut festarimeikeistäkään stressata, koska Pauligin pisteeltä sain joka päivälle ihanan Sparkling-glittertatuoinnin taitavilta meikkaajilta. En malta odottaa Flow:ta sekä Blockfestejä!

 

Viimeinen, mutta ei todellakaan vähäisin kohokohta, jonka haluan nostaa on Hyrsylän mutka. Olen jo pitkään haaveillut Aira Samulinin tapaamisesta ja en voinut muuta kuin iloita, kun sain kutsun Hyrsylän mutkan Suvisunnuntaihin. Aira on ihana! Tiesittekö muuten, että hän on ollut vahvasti mukana Paulojen matkassa ihan alusta alkaen (vuodesta 1950)? Aira Samulin on tunnettu tummapaahtoisen kahvin puolestapuhuja ja myös Suvisunnuntaina nautittiin tummapaahtoista Juhla Mokkaa.

 

Tässä oli vain kourallinen juttuja, joita olen jo päässyt kokemaan kahvilähettiläänä. Kesästä jäi ihania muistoja, oppeja ja kokemuksia mieleen ja en voi olla enempää korostamatta sitä kuinka fiiliksissä olen myös tulevasta syksystä. Parasta tässä työssä on se, että en ainoastaan pääse tutkimaan kahvin inspiroivaa maailmaa vaan pääsen myös tutustumaan ja tapaamaan ihmisiä, joista saan lisää energiaa ja intoa tähän mielettömään työtaipaleeseen. 

Kiitos jo nyt kaikista tsempeistä ja mukavista kommenteista, joita olen teiltä saanut. Voitte vain arvata, miten hyvä fiilis minulle niistä jää :) 2 kuukautta takana, monta jännittävää kuukauttava edessä!

 

Nähdään <3

-Inkku

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top