Kahvipussista kauniit kuusenkoristeet

Jouluvalmistelut ovat osa joulumielen luomista ja kyllähän yhdessä puuhastelu nyt vaan on mukavaa! Pääsin taas oppimaan uutta, kun Japanilaisen Kulttuurin Ystävät ry:n Origami Sistersit saapuivat paahtimolle näyttämään miten nämä kauniit joulukoristeet valmistuvat helposti kahvipussista. Sinäkin ehdit vielä loihtia kauniita kuusenkoristeita!

8-sakarainen tähti

Tarvikkeet:

·         Puhdistettu kahvipussi

·         Neliön muotoinen pahvikaavio (esim. 11 cm x 11 cm). Tähden halkaisija on valmiina yhtä pitkä.

·         Hyvä kuulakärkikynä, kapeakärkinen permanent-tussi tai styrox-levy sekä neula ääriviivan jäljentämiseen

·         Teippiä tai kaksipuolista teippiä

·         Nitoja tai niittauspihdit

·         Ompelukone tai kaunista lankaa ja parsinneula

Kahvipussista valmistetaan kaksi nelisakaraista tähteä, jotka liimataan vastakkain niin, että sakarat asettuvat lomittain.

Ohje:

1. Taita halkaisijaviiva kulmasta vastakkaiseen kulmaan. Avaa taite. Taita toinen halkaisija. Avaa.

2. Taita kulmat neliön keskipisteeseen kirjekuoren tapaan. Muodostuu neljä kolmiota.

3. Taita joka kolmion kärki takaisin, sivun ulkoreunan keskikohtaan ja paina taitteelle pieni merkkiviiva. Avaa taite. Lopuksi teippaa keskellä kolmion kärjet yhteen.

4. Leikkaa sivujen keskeltä taitemerkeille asti.

5. Taita neljä sakaraa ja kiinnitä klemmareilla väliaikaisesti. Tee toinen nelisakarainen tähti. Kiinnitä toisen tähden keskelle pala kaksipuolista teippiä. Myös tavallinen teippi käy, kun taittelet sen niin, että liimapinta on sekä ylä- että alapuolella.

6. Aseta tähdet vastakkain ja lomittain taiteviivojen mukaan. Paina kiinni toisiinsa. Voit myös niitata keskeltä, mutta niitti jää näkyviin.

7. Kiinnitä tähtipuoliskot toisiinsa ompelukoneella tai käsin. Koneella ompelujäljestä tulee tasainen, kun kiinnität kaksipuolisella teipillä tähden keskelle pienen pahviympyrän ja ompelet sen ulkoreunaa pitkin. Poista pahviympyrä.

Käsin ompelu: Paina neulalla reikä tähden keskelle ja neljään tai kahdeksaan sakaraan 1-1,5 cm:n päähän keskustasta. Ompele kauniilla langalla ja keskireiästä säteittäin tähdet kiinni toisiinsa.

8. Tähti on valmis! Kiinnitä vielä ripustuslanka.

Kansallismuseon pihalta löytyi muutama joulu sitten ihana joulukuusimetsä, joka oli ihastelemisen arvoinen! Kuusimetsästä löytyvä Rauha ja Onni -kuusi oli Origami Sistersin kädenjälkeä ja kaikki kuusen koristeet tehtiin Juhla Mokka -kahvipusseista. 

 

Jouluterveisin

 

Maija

 

Pauligin 19. Paula