Kahvipannacotta

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että ruoanlaiton saralla minulla on peukalo keskellä kämmentä. Haastoinkin itseni leipomaan uusista Paulig Cupsolo Cardamom ja Vanilla -makukahveista jotain hyvää syötävää. 

Kahvipannacotta (6:lle)

Ohje: 

5 dl kermaa

3 kpl liivatelehti

0,5 dl sokeria

1,25 dl (1 annos) Cupsolo Cardamom -kahvia

1 vaniljatanko

2 tl kardemummaa

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. 

2. Kiehauta kerma, sokeri, kahvi ja vaniljatangon siemenet kattilassa.

3. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet (muista puristella vesi pois).

4. Sekoita niin, että liivatelehdet sulavat seokseen.

5. Kaada seos tarjoiluastioihin ja anna niiden jähmettyä kylmässä vähintään kolme tuntia.

6. Koristele pannacotta mielesi mukaan, esimerkiksi kahvisiirapilla ja kardemummalla.

 

Kahvisiirappi

1 annos Cupsolo Vanilla -kahvia (1,25 dl) 

2 dl sokeria

 

1. Kiehauta kahvi ja sokeri kattilassa.

2. Anna jäähtyä heti ja kaada seos pannacotan päälle.

 

Kahviterveisin,

 

Pauligin 19. Paula

Maija