Kahvinjuonnin maailmanmestarikansa

27.11.2017

Tiesitkö, että kahvia on kulutettu Suomessa pitkään enemmän kuin missään muualla maailmassa? Suomalaiset ovat todellista kahvinjuojakansaa! Tutustu kahvifaktoihin alta.

Suomi ja kahvi lukuina

  • Vuonna 2016 suomalaiset joivat paahdettua kahvia noin 10 kiloa eli yli 1400 kahvikupillista henkeä kohden! Seuraavaksi eniten kahvia juodaan Ruotsissa ja muissa pohjoismaissa. Esimerkiksi perinteiseksi kahvimaaksi mielletty Italia ei sijoitu lainkaan kärkikulutusmaihin. Yksi syy lienee se, että saapasmaassa kahvi nautitaan pienissä espressoannoksissa, kun meillä taas suositaan isoja kupillisia suodatinkahvia.
  • Suomi on myöskin maa, jossa kahvitauko kuuluu jokaisen työssäkäyvän kansalaisen perusoikeuksiin.
  • Vaikka kahvikulttuuri muuttuu hiljalleen, kahvinkulutukset muutokset Suomessa ovat olleet viime vuosina melko pieniä. Meistä 82 % juo kahvia ja 91 %  päivittäin. Yleensä kahvia juodaan 3-5 kupillista päivässä.
  • Suomessa on aina kulutettu eniten vaaleapaahtoisia kahveja, mutta viime vuosina tummapaahtoisten kahvien suosio on kasvanut 20 %:iin kokonaiskulutuksesta. Ruotsalaisista taas jopa 50 %  ostaa useimmiten kotiinsa tummapaahtoista suodatinkahvia.
  • Espressopohjaisia kahvijuomia nauittaan Suomessa yhä enemmän. Moni on hankkinut kotiinsa esimerkiksi espressokeittimen tai kapselikoneen, jolla valmistaa kahvijuomia.
  • Joka sadas maailmassa tuotettu kahvipapu matkaa Pauligille paahdettavaksi!

Kahvintuoksuista loppuvuotta toivottelee Marjo Pauligilta