Kahvinaamio käytetyistä kahvinpuruista

Kahvi on tarkoitettu nautittavaksi, mutta se soveltuu myös erinomaisesti ihonhoitoon. Valmistin suodatinpussin käytetyistä kahvinpuruista kolme erilaista kahvinaamiota — jugurttisen kahvinaamion rauhoittamaan ihoa, hedelmäisen kahvinaamion banaanista virkistämään ja kookoksisen kahvikuorintavoiteen vartalolle. Testaa kesämökillä tai pyhitä kahvitauko kauneushetkelle!

Kahvinpurut sopivat kasvonaamioon

 

Voiko se olla, että samaan aikaan voit hemmotella itseäsi sekä vähentää hävikkiä? Kyllä vain! Kun olet nauttinut kahvihetkesi voit sen jälkeen valmistaa käytetyistä kahvinpuruista ihanan kahvinaamion, joka tekee hyvää niin iholle että mielelle.

Pauligin inkku testaa kahvinaamiota

 

Kahvinpuruista valmistettuihin kasvonaamioihin soveltuvat monenlaiset raaka-aineet, mutta minä päädyin testaamaan luonnollisia kahvinaamioita banaanista, jugurtista ja kookosöljystä. Tässä tulevat ohjeet! 

Jugurttinen kahvinaamio

Ainekset:

  • 2 rkl kahvinpurua
  • 2 rkl hunajaa (paksumpaa)
  • 1 rkl jugurttia

Anna kahvinpurujen hieman jäähtyä ennen kahvinaamion valmistusta. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita kunnolla. Levitä puhtaille kasvoille ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia. Samalla voit hörppiä vaikka kahvia :) Pese kahvinaamio kasvoilta lämpimällä vedellä.

Rauhoittava kahvinaamio jugurtista ja hunajasta

 

Vartalokuorinta kookoksisella kahvinaamiolla

Ainekset:

  • 1 rkl kahvinpurua
  • 1 rkl hunajaa (paksumpaa)
  • 2 rkl kookosrasvaa/öljyä
  • 1 tsp tummaa sokeria

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita kunnolla. Kuori vartalo vaikka saunan tai suihkun lomassa :) Jos haluat käyttää aamukahvin suodatinpussin kahvinpurut iltaiseen vartalokuorintaan, laita purut rasiaan odottamaan ja valmista kuorintavoide ennen käyttöä.

Kookoksinen vartalokuorinta kahvinpuruista

 

Kahvinaamio banaanista ja hunajasta

Ainekset:

  • 2 rkl kahvinpurua
  • 1 rkl hunajaa (paksumpaa)
  • 1 kypsä banaani

Soseuta banaani ja mittaa jäähtynyt kahvinpuru sekä hunaja kulhoon ja sekoita kunnolla. Levitä puhtaille kasvoille ja anna vaikuttaa noin 10-20 minuuttia. Pese kahvinaamio kasvoilta lämpimällä vedellä. Tämä kahvinaamio oli minun lempparini :)

Banaaninen kahvinaamio

 

Mukavia kauneushetkiä kahvin kanssa! :) 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top