Kahvin käyttö ruoanlaitossa

22.1.2012

Hei,

Kiitos hyvästä kysymyksestä!

Kahvi sopii monin tavoin ruoanlaittoon ja leivontaan. Leivonnaisissa sitä lisätään usein erilaisiin kuorrutuksiin ja päällysteisiin antamaan makua ja väriä, esim. mokkapalat tai pikkuleivät mokkakreemillä. Mitä vahvempi kahvi sen enemmän makua. Kahvi sopii myös kastikkeisiin ja marinadeihin. Etenkin pääsiäisen aikaan kahvia käytetään punaviinin ohella lammasmarinadeissa. Vahvalla kahvilla maustettu mokkakastike sopii hyvin lampaanlihalle ja myös naudanpaistille. Paitsi kahvijuomana kahvia näkee käytettävän myös jauheena, sekä makua antamassa että koristelussa. Makeutettu/maustettu kahvijuoma sopii täytekakkujen ja kääretorttujen kostuttamiseen. Isoäidin neuvo oli voidella vastapaistettu pulla vahvalla kahvi-sokeriliemellä. Päinvastoin kuin munalla voidellessa, kahvilla voitelu tehdään paistamisen jälkeen.

Ulkomaisista ruokalehdissä, esim. Essen&Trinken, löytyy useinkin kahvia sisältäviä ohjeita.

Ystävällisin terveisin,

Ulla