Kahvilla Lissabonissa: Pasteís de Belém

Palasin eilen aurinkoisen keväisestä Lissabonista, jossa vietin viisi seikkailuntäyteistä päivää hyvän ystäväni kanssa. Kaupunki on loistava kohde kahvikissalle, kahvi on nimittäin hyvää ja halpaa. Paikalliset ruukaavat nauttia aamulla maitokahvia ja sen jälkeen espressoa, portugalilaisittain bicaa. Mekin kiskoimme kupposen jos toisenkin, täydellinen jälkkäri olikin kupillinen bicaa ja toinen ginjaa, paikallista herkullista kirsikkalikööriä.

Täydellisestä puheenollen täytyy loppuosio tästä postauksesta omistaa Lissabonin suussasulavimmalle leivokselle ja sitä tarjoilevalle kahvilalle, Pasteís de Belémille. Rapeakuorista, vaniljakiisselitäytteistä leivosta on leivottu 1800-luvun alkupuolelta asti salaisella reseptillä ja vaikka vastaavia väkerryksiä on myynnissä ympäri Lissabonin, ei omaan makuun ainakaan Belémin pasteíta parempaa ollut. Muutama niitä kahvilassa upposi, juurikin bican ja ginjan kyydittämänä.

Vaikka reseptin kuulutetaankin olevan salainen, on vähintäänkin vastaavia internetti pullollaan, joten eiköhän sitä tule itsekin pasteita leivoskeltua Lissabon-ikävään!

Belém sijaitsee hieman Lissabonin keskustan ulkopuolelle, mutta sinne on helppo matkustaa ratikalla. Samalla voi käydä moikkaamassa Discoveries Monumenttia ja museofaneille kaupunginosa on oikea taivas. Välipalapaikkana suosittelen Pasteís de Belémin naapurista löytyvää Pao Pao Queijo Queijoa, josta saa törkysen hyviä täytettyjä leipiä.

Pasteís de Belém, Rua de Belém no 84 a 92, Lissabon

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.