Kahvilavinkki: Fleuriste Helsingissä (+ja miten tehdä ranskalainen aamukahvi kotona!)

29.4.2014

Pieni pala Pariisia löytyy Helsingin Uudenmaankadulta! Fleuriste on ihastuttavan kaunis kahvila ja kukka-ateljee, joka hurmaa suussasulavilla herkuilla, ystävällisellä asiakaspalvelulla ja kahvilla, joka maistuu juuri siltä kuin tällaisessa kahvilassa kuuluukin - tumman paahteiselta. Fleuriste on täydellinen paikka pysähtymiseen; kahvin ja kakkupalan äärellä, aika tuntuu pysähtyvän.

Fleuriste tarjoaa aamiaista, lounasta ja brunssia. Tuotteista näkyy - ja ennen kaikkea maistuu - että ne on valmistettu rakkaudella ja ammattitaidolla. Herkullisempia kakkuja saa hakea! Juustokakku on niin hyvää, että tekee mieli, jos nyt ei ihan itkeä, niin ainakin hihitellä ääneen. Asiakaspalvelu on miellyttävän lämmintä. Erityismaininta kahvilakoiralle, joka omalla rennolla olemuksellaan, luo Fleuristeen juuri oikeaa tunnelmaa.

Mikäli aamulla ei ehdi pistäytymään Fleuristeen, voi omaan aamiaishetkeen luoda ranskalaistunnelmaa ranskalaisella aamukahvilla. Café au lait'n valmistat keittämällä ranskalaispaahtoista, vahvaa suodatinkahvia (esim. Parisien) ja lämmittämällä maitoa hellalla tai mikrossa (mieluiten täysmaitoa). Perinteinen aamukahvi valmistetaan laakeaan kulhoon, puolet kahvia ja puolet maitoa. Café au lait'n paras makupari on tietenkin croissant.

Fleuriste Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
http://www.fleuriste.fi/