Kahvilavinkkejä Tallinnaan (osa2)

23.12.2013
Mikäli joulunpyhinä matka suuntaa Tallinnaan, piipahda ihmeessä kahvilla!
Paulig Instituutin Tallinnan kahvilavinkkien ensimmäisen osan löydät täältä. Tässä vielä kaksi vierailemisenarvoista kahvilaa.
 
Cafe More (Viru väljak 4/6)
 
 
 
Tämä kahvila ei suoralta kädeltä hurmannut meitä, mutta hetken istuskeltuamme huomasimme viihtyvämme. Homma toimi moitteettomasti tylsähköstä sisustuksesta ja perinteisestä tuotevalikoimasta huolimatta. Kahvilan slogan ”More taste than you expected” on siis varsin osuva. Cafe More löytyy Virukeskuksen neljännestä kerroksesta kirjakaupan yhteydestä. Kahvilassa on houkutteleva vitriini täynnä ihania leivonnaisia ja suolaisia piiraita. Sijainnista huolimatta tunnelma kahvilassa on kiireetön ja rennon mutkaton, mikä osaltaan on varmasti samassa tilassa toimivan suuren kirjakaupan ansiota. Kahvi on erinomaista!
           
Kehrwieder Kohvicum (Uus 16c/ Aia 13)
 
 
Vanhan kaupungin kahvilahelmi on ehdottomasti tämä!  Raatihuoneen torin laidalla sijaitseva kahvila on ällistyttävän omaperäinen; kahvila on sokkeloinen, hämärä ja boheemi. Eripariset nojatuolit, ränsistyneet sohvat, vanhat viltit ja antiikkiset lamput luovat tunnelmaa ja houkuttelevat jäämään pidemmäksikin aikaa. Tämä kahvila on varmasti parhaimmillaan pimeinä syysiltoina. Kehrwieder Kohvicumin kahvi on erinomaista. Talon kahvina tarjoiltiin Kenialaista espressokoneella valmistettua suodatinkahvia, eli Helsingissäkin tällä hetkellä trendikästä ”coffee shottia”. Virolaiset tosin kutsuvat tällaista kahvia Caffe Cremaksi. Espressolaitteella valmistetusta kahvissa tulee erittäin täyteläistä ja aromikasta, koostumukseltaan varsin paksua, jopa hieman sakeaa. Mahtava makuelämys!