Kahvila-konditoria Hopia

15.6.2011

Kahvila-konditoria Hopia

Alkukesän aurinkoisina aamuina kuljin monta kertaa töölöläisen Kahvila-Konditoria Hopian ohi. Kun olin aikani katsellut, miten tyytyväiset asiakkaat paistattelivat päivää pikkuisen ulkopöydän ääressä, piti itsekin poiketa sisään.

Kahvila oli sisustettu maalaispirttityyliin, ja tuli heti mieleeni, että tunnelma oli jotenkin "kalevalainen". Joku toinenkin on aistinut saman suuntaisia, sillä HS:n Oma Kaupunki -sivusto kertoo kahvilan olevan "karjalaisittain sisustettu". Kodikas ja viihtyisä pesä keskellä Töölön vilinää, siis.

Voisi päätellä, että suomalainen kahvikulttuuri on tämän kahvilan Juttu isolla jiillä. Karjalanpiirakat ja korvapuustit näyttävätkin olevan googlailun perusteella nettiarvostelijakansan suosikkeja. Vaan hyvin on hanskassa koko paketti: itse ostin välipalaksi välimerellisen ciabattan, jossa oli mm. aurinkokuivattuja tomaatteja. Leipä oli hämmästyttävän rapea, juuri sopivan öljyinen, mehevä ja herkullinen - siis ihan sellaisenaan, ilman täytteitä. Tavallisen suodatinkahvin lisäksi tarjolla on mm. cappuccinoa.

Olin tosi tyytyväinen jo ekan kerran jälkeen, mutta näyttää siltä että Hopiaan pitää palata toistekin, sen kalevalaisen kahvin, piirakoiden ja pullan pariin!

Kahvila-konditoria Hopia

Pohjoinen Hesperiankatu 9

00260 Helsinki