Kahvikouluun mars!

18.9.2014

   

Me Paulig Instituutissa järjestetään kahvikoulutuksia viikoittain, ellei jopa ihan päivittäin, ja usein meiltä kysellään miten koulutukseen pääsee mukaan. Suurin osa koulutuksista on tosiaan asiakkaille räätälöityjä, eikä niihin pääse muut kuin jonkun tietyn yrityksen porukka, mutta järjestämme me Instituutissa sellaisiakin koulutuksia, jonne kuka tahansa on tervetullut.
 
Kurssikalenteri löytyy Instituutin nettisivuilta, ja kuten kalenterista käy ilmi, kurssit täyttyvät aika nopsaa. Ilmoittautua kannattaa siis hyvissä ajoin! Tässä pientä infoa siitä, mitä mikäkin kurssi pitää sisällään. Kurssikuvauksista löytyy toki tarkempaa tietoa.

 
Baristan perusteet on nimensä mukaisesti peruskurssi kahvitietouteen. Koko päivän kurssi on jaettu kahteen osaan; aamulla puhutaan kahvin teoriasta, kahvista raaka-aineena ja käydään Pauligin paahtimolla, iltapäivällä harjoitellaan espressopohjaisten juomien valmistamista. Tälle kurssille osallistuakseen ei tarvitse olla mikään pro, vaan kaikki perusasiat käydään huolella läpi. Seuraavat Baristan perusteet-kurssit ovat valitettavasti täynnä, mutta loppuvuodesta mahtuu vielä mukaan.
 
Baristan taito on tarkoitettu niille, jotka haluavat treenata nimenomaan kädentaitoja. Kurssilla ei istuta ja kuunnella, vaan opitaan tekemällä. Puolen päivän kurssilla syvennytään espressoihin, maidonvaahdotukseen, espressopohjaisten juomien rakentamiseen ja saatetaan oppia muutama latte art-kuviokin. Tälle kurssille tullessaan on hyvä osata jo perusteet kahvista.
 
Baristan taidot edistyneille –kurssilla hifistellään kahvia. Tällä kurssilla ei puhuta enää espressoista, vaan maistellaan kahvia analyyttisesti, keskustellaan kahvitrendeistä ja käsinsuodatetaan kahvia. Erityistä tällä kurssilla on se, että itse Pauligin päämaistaja Marja Touri, kertoo mietteitään kahvista, työstään ja siitä mikä kaikki kahvin makuun vaikuttaa. Kurssilla päästään kurkkimaan Instituutin lisäksi myös Pauligin aistilabraan ja kahvimuseoon.
 
Menestyvä kahvila-kurssi on suunnattu niille, jotka aloittelevat uutta kahvilaa, haaveilevat siitä tai ovat jo täydessä työn touhussa. Paneudumme menestyksen kulmakiviin aina liikeideasta asiakaspalveluun, mutta erityisesti tekijöihin, jotka vaikuttavat kahvin myyntiin. Tämä kurssi järjestetään vain kaksi kertaa vuodessa, ilmoittautumalla ajoissa varmistaa paikkansa.
 
 
Muistathan myös paraikaa pyörivät aluekoulutukset. Loppuvuoden aikana Instituutin porukka kiertää vielä kolmella paikkakunnalla jakamassa kahvitietoutta ihan ilmaiseksi! Tsekkaa aluekoulutusten ajankohdat ja paikkakunnat täältä.

Jos et pääse kahvikurssille ja opiskelet mieluummin etänä, Verkkobarista on sinun kuppi kahvia. Perusasiat kahvista voit opiskella omalta ruudulta, eikä tarvitse lähteä kotisohvaa kauemmaksi. Kun olet suorittanut verkkokoulutuksen, saat printattua itsellesi Diplomin voitonmerkiksi.
 
Kaikki muut infot kurssihinnoista yhteystietoihin löydät Paulig Instituutin nettisivuilta.
 
Nähdään kahvikoulutuksissa!