Kahvikokemukset elävät kuvina kahvirasioissa

Mieleeni on jäänyt kahvittelutuokio yli 20 vuoden takaa. Istuin pyöreän keittiönpöydän vieressä mummulassani. Kahvikupissani oli puolet kahvia ja puolet maitoa. Osa kahvista kaadettiin kahvikupin tassille. Minulla oli sokeripala pienten hampaideni välissä. Mummuni mallia noudattaen hörppäsin kahvia tassilta sen ajan tavan mukaan. Hetki oli ensimmäinen kahvikokemukseni.

Omia kahvikokemuksiaan ovat jakaneet myös Juhla Mokka -kahvirasioiden kuvittajat jo kuuden vuoden ajan. Ensimmäinen kahvirasia julkaistiin vuonna 2008 Klaus Haapaniemen kuvittamana. Haapaniemen jälkeen rasian ovat kuvittaneet vuonna 2009 Sanna Annukka, vuonna 2010 Sanna Mander, vuonna 2011 Pietari Posti ja vuonna 2012 Lotta Nieminen. Hyvän kahvin päivänä 6.6.2013 julkaistiin Kahvipannun taikaa -rasia, jonka on kuvittanut Elina Warsta.

”Kahvihetket ovat ystävyyden aikaa ja meillä niitä vietetään usein hyvän aterian päätteeksi mummin aikoinaan istuttamassa lehtevässä puutarhassa. Halusin siirtää tämän kiireettömän, varjoisan tunnelman kuvitukseeni. Rasia säilyttää kahvin tuoksun ja muistojen lämmön”, kertoo viimeisimmän Juhla Mokka -rasian suunnitellut Warsta.

Kahvi säilyykin parhaiten valolta ja lämmöltä suojattuna, omassa pakkauksessaan.  Avattu kahvipakkaus kannattaa sulkea pakkausteipillä ja laittaa ilmatiiviiseen Juhla Mokka -kahvirasiaan.  Uusi kaunis Juhla Mokka -rasia löytyy kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista. Ei ole mukavampaa tuliaista näin kesäaikaan kuin Kahvipannun taikaa -rasia. Rasian sisältä löytyy kahvipaketin lisäksi bambupuinen mittalusikka ja pieni kirjanen, jossa on kesälomanovelli sekä kakkureseptejä.

Ilahduta sinäkin ystävääsi kesäisellä tuliaisella, aivan kuten sukulaiseni ilahdutti minua jo vähän vanhemmalla kahvirasialla. Sain Paula-julkistukseni jälkeen lahjaksi aidon ja alkuperäisen Paula-kahvipurkin 1960-luvun alkupuolelta. Ajan patinoima rasia saa varmasti kunniapaikan keittiössäni. Eikä sitä tiedä vaikka viereen ilmestyisi Paula-kauteni aikana vielä purkki, jonka kyljessä on oma kuvani.

 

Mukavia kesähetkiä ja -retkiä toivottaen,

Noora

Tags 
Kahvirasia
Blogimerkintä
uusi Paula
Juhla Mokka -keräilyrasia
Pauligin 18. Paula
Juhla Mokka
kesätuliainen
kahvipannun taikaa