KAHVIJÄÄTELÖ ILMAN JÄÄTELÖKONETTA

Hyvän kahvijäätelön salaisuus on kahvin uuttaminen suoraan kermaan kahvipapujen avulla ja se valmistuu helposti myös ilman jäätelökonetta. Tämä resepti on simppeli ja ennen kaikkea todella herkullisen kermainen ja kahvin maku maistuu jäätelössä! Jäätelön ainut huono puoli oli, että se loppui liian nopeasti :) Katso resepti alta.

Kahvijäätelö ilman jäätelökonetta -resepti 1-2 henkilölle

Ainekset:

  • 120 ml maitoa
  • 120 ml kuohukermaa
  • 60 ml sokeria
  • 1 kananmuna
  • 80 ml kahvipapuja (käytin Café Reykjavik)
  • pari tippaa vaniljauutetta

Ohjeet:

  1. Murskaa kahvipavut blenderissä. Laita kahvipapumuru kannelliseen rasiaan ja lisää kerma joukkoon. Anna uuttua jääkaapissa yön yli (vähintään 8 tuntia). Sekoita muutaman kerran uuttumisen aikana. 
  2. Siivilöi kahvipapumuru kerman joukosta ja laita uuttunut kerma vielä hetkeksi jääkaappiin. Jäljelle jäänyt kerman määrä on hieman pienempi kuin alussa, koska kahvipavut ovat imaisseet osan kermasta.
  3. Lämmitä maito mikrossa kuumaksi.  
  4. Vispaa kananmuna sokerin kanssa kulhossa ja lisää kuuma maito varovaisesti joukkoon pieni määrä kerrallaan. Sekoita huolellisesti koko ajan. 
  5. Kun maito, muna ja sokeri ovat sekoittuneet, kaada seos pieneen kattilaan. Kuumenna seos keskikuumalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, jotta seos paksunee hieman (noin 5-10 minuuttia). Lisää joukkoon vaniljauute. 
  6. Kun seos on hieman paksuntunut, nosta liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon vielä uuttunut kahvikerma.
  7. Laita jäätelöseos rasiaan ja siirrä pakastimeen. Anna jäätyä vähintään 5 tuntia. Nauti :) 
Kahvijäätelö resepti on helppo ja herkullinen ja se valmistuu kahvipavuista

 

Kiitos Barista instituutti hyvästä reseptistä! Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Terkuin, Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top