Kahvigranita ja espresso-mantelikrokantti

30.6.2020

Kahvigranita espresso-mantelikrokantilla on herkullinen jälkiruokaidea kahvin ystävälle.

Kahvigranita ja espresso-mantelikrokantti (VEG, G)

Granita:

5 dl vahvaa kahvia (esim. espresso)
2 dl sokeria

Koristeluun:

Risentan paahdettuja kookoshiutaleita

  1. Sekoita kahvi ja sokeri keskenään,kunnes sokeri on liuennut.
  2. Kaada noin 30 cm kokoiseen metalliseen uunivuokaan.
  3. Pakasta ja sekoita haarukalla n. 30 minuutin välein, kunnes granita on hileistä, yhteensä noin 1,5–2 tuntia.
  4. Annostele granita lasiin ja koristele krokantilla (ks. ohje alla) ja paahdetuilla kookoslastuilla.

Krokantti:

rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl vahvaa kahvia (esim. pressopannulla valmistettu Café Parisien)
2,5 dl Risenta-manteleita
1 rkl kookosöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
sormisuolaa
1 appelsiinin kuori raastettuna

  1. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja voitele paperi rypsiöljyllä.
  2. Kaada sokeri, siirappi ja kahvi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita nuolijalla silloin tällöin, jotta sokeri sulaa.
  3. Mittaa loput aineet kulhoon.
  4. Laita lämpömittari kattilaan ja keitä, kunnes mittari näyttää 148 astetta, noin 5 minuuttia. Nosta kattila lämmöltä.
  5. Kaada kulhoon sekoitetut kuivat aineet kattilaan ja sekoita nopeasti.
  6. Kaada krokantti voidellulle leivinpaperille ja tasoita.
  7. Ripottele päälle sormisuolaa ja raastettu appelsiininkuori. Anna jäähtyä kovaksi. Riko krokantti palasiksi joko käsin tai kaulimella.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top