Kahvia viimeiseen pisaraan!

Kuluvalla viikolla vietetään hävikkiviikkoa. Hyvän kahvin lähettiläänä kokosin alle neljä vinkkiä, miten hyötykäyttää ylijäänyt kahvi.

1. Banaani <3 kahvi. Sekoita pakastettu banaani ja ylijäänyt kahvi blenderissä. Tuloksena on piristävä ja herkullinen juotava välipala!  

2. Kahvijääpalat. Kaada ylijäänyt kahvi jääpalamuotteihin ja pakasta. Käytä kahvijääpaloja kuuman kahvijuoman viilentämiseen tai nauti sellaisenaan vaikkapa maidon kanssa. 

3. Kahvi toimii myös kasvien ravinteena! Kahvijuoman pH on hapan, siksi siitä on hyötyä erityisesti happamasta maaperästä pitäville kasveille.

4. Kahvikuorinta kasvoille ja vartalolle. Sekoita kahvin valmistuksessa ylijääneet kahvinporot yhdessä hunajan ja avokadoöljyn kanssa ja käytä seos kuorinnan tavoin. Lopptuloksena on uskomattoman pehmeä iho! 
 
 
 
Onko sinulla mielessäsi oiva hävikkivinkki ruokahävikin vähentämiseen? Kommentoi alle ja jaa hyvä ideasi muille!
 
Hyvää hävikkiviikkoa toivottelee
 
 
Maija
 
Pauligin 19. Paula