Juhla Mokka -kahvin suosion salaisuus – ”Ihmiset arvostavat aitoja ja lempeitä asioita”

18.5.2021

Juhla Mokka on Pauligin päämaistaja Marja Tourin henkilökohtainen suosikkikahvi, jonka vivahteikas ja maltillisen hapokas maku herättää iloa ja lempeitä aistimuksia. ”Juhla Mokka on kuin luottoystävä – ainutlaatuinen ja aikaansa seuraava, mutta samalla turvallinen ja konstailematon."

Marja Touri

Paulig toi markkinoille Juhla Mokka Silkkinen- ja Juhla Mokka Samettinen -uutuusmaut, jotka ovat saatavissa uusissa pienemmissä pakkauksissa. Uusien kahvimakujen kehittäminen on aina tutkimusmatka, jonka reitin ja suunnan määräävät kahviperhe sekä huippuunsa asetetut laatuvaatimukset.

Pauligin Marja Touri on työskennellyt 36 vuotta kahvinmaistajana ja laadun tinkimättömänä tarkkailijana. Päivittäin hän maistaa noin 200-300 kahvikupillista. Tasalaatuisuudesta kiinni pitäminen on työn tärkein edellytys. Maku ratkaisee.

Tourin mukaan työ on muuttunut vuosien saatossa yllättävän vähän. Perusasiat ovat pysyneet ennallaan.

”Mittaamme tiettyjä asioita, kuten kosteutta ja väriä, mutta tärkein työväline laadunvalvonnassa on edelleen lusikka. Mittaristo makujen arvioinnissa on muuttunut järkevämmäksi, mutta suuria mullistuksia työssäni ei ole tapahtunut.”

”Eikä sellaista konetta ole vieläkään keksitty, joka korvaisi maistajan”, Touri lisää.

Juhla Mokka on kuin luottokaveri

Mikä on se punainen lanka, jonka avulla Juhla Mokan uutuusmaut on kehitetty?

”Ainutlaatuinen sävy yhdistää kaikkia Juhla Mokka -kahveja. Äiti Juhla Mokka määrää suunnan – emme voi lähteä täysin hulluttelemaan, vaan uutuuksien pitää olla sukunsa näköisiä ja makuisia. Luonnehdinnat maltillinen hapokkuus, vivahteikkuus sekä elävän herättelevä maku sopivat kaikkiin Juhla Mokka -kahveihin. Samanaikaisesti ne ovat kuitenkin maultaan rauhoittavia ja tasapainoisia”, Touri kertoo.

Juhla Mokan ainutlaatuinen makuprofiili on säilyttänyt ykkösasemansa suomalaisten suosikkikahvina jo yli 90 vuotta.

”Juhla Mokka on kuin luottoystävä – ainutlaatuinen ja vivahteikas, mutta samalla turvallinen ja konstailematon. Monilla ihmisillä makuun liittyy myös tärkeitä muistoja”, Touri kuvailee.

”Ihmiset kaipaavat asioita, jotka ovat aitoja, lempeitä ja helposti lähestyttäviä tässä kovassa maailmassa. Siksi Juhla Mokka puhuttelee myös nuorisoa. Juhla Mokka on säilynyt omana itsenään ja aikaansa seuraten läpi vuosikymmenten ja jatkaa kulkuaan ansaitusti eteenpäin.”

Uutuusmaut tuovat Juhla Mokka -perheeseen uusia näkökulmia ja herkkyyttä.

”Uudet maut eivät kuitenkaan rettelöi liikaa muiden perheenjäsenten kanssa. Ne sopivat sopuisasti kokonaisuuteen, vaikka kummassakin uutuusmaussa on oma näkökulmansa ja tunnistettava luonteensa.”

Uusi pakkauskoko tuo myös kiinnostavan lisänsä tarjoamaan.

”Vaikka kulutus olisi pienempää, on mahdollista saada paketti loppuun ilman, että laatu kärsii. Kahvi pysyy tuoreena alusta loppuun silloinkin, kun kahvia juodaan vähän vähemmän tai harvemmin. Tärkeintä on, ettei arvokas raaka-aine mene hukkaan.”

Paahtoaste nostaa esiin suklaisuuden

Samettisuus kahvissa tarkoittaa Tourin mukaan lempeyttä ja pehmeyttä.

”Kun tätä kahvia on paahdettu pikkuisen tummemmaksi, valikoidut harmoniset raaka-aineet takaavat sen, että kahvista tulee samettisen pehmeä. Raaka-aineet ja paahtoaste takaavat samettisuuden.”

Samettisesta Juhla Mokasta löytyy myös suklaisuutta. Sopiva paahtoaste auttaa nostamaan suklaisuuden esiin. ”Keski-Amerikka on hyvä paikka, kun halutaan, että kahvi maistuu lempeän suklaiselta. Sieltä tulevissa kahveissa on maltillisia ja suklaisia vivahteita.”

Silkkisyys puolestaan viittaa kepeyteen – kuin mielikuva silkkisestä kankaasta. Jälkimaussa on Tourin mukaan aistimuksia laineista.

Juhla Mokka Silkkinen on valmistettu Afrikan ja Etelä-Amerikan parhaista arabica-kahvilaaduista, kun taas Samettinen vaihtoehto on valmistettu Etelä- ja Keski-Amerikan laadukkaista arabica-pavuista.

”Silkkinen kahvimaku on kompleksisempi ja siihen on valikoitu täysin eri raaka-aineet. Paahtoaste ei voi olla tässä kahvissa liian tumma, muuten maku menee tukkoon. Vaaleampi paahtoaste takaa kepeyden. Tämä kahvi sopii itselleni täydellisesti aamupäiviin.”

 

Teksti: Jonna Vuokola

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top