Juhla Mokka -äitienpäiväkahvin pääosassa Kiti Kokkosen lämmin runo ja Manuela Boscon maalaus

28.4.2021

Juhla Mokka pukeutuu äitienpäivän kunniaksi kuudetta vuotta peräkkäin herkkään teemapakkaukseen. Tämän vuoden pakkausta koristaa taidemaalari Manuela Boscon herkkä kaurismaalaus ”Elämäni kevät” ja näyttelijä Kiti Kokkosen äitiin ja äitiyteen liittyviä tunteita kuvaileva runo.

Tulevana äitienpäivänä Juhla Mokka juhlistaa äitejä ja äidillisiä eli huolehtivaa lämpöä säteileviä ihmisiä. Kaunis pakkaus toimii myös lahjana, jolla voi muistaa äitiä tärkeänä päivänä.

Uusperheessä kasvanut ja uusperheen bonusäitinä elävä näyttelijä Kiti Kokkonen on kirjoittanut Juhla Mokka -kahvipakkaukseen runon, jossa viitataan siihen, kuinka äitiys voi olla muutakin kuin biologinen side.

”Äiti on sanana itselleni hyvin tärkeä ja monimuotoinen merkitykseltään. Minusta vanhemmuudessa on biologiaa enemmän kyse läsnäolosta ja turvasta, pyyteettömästä rakkaudesta. Halusin runollani huomioida kaikki äitiyden erilaiset muodot ja huolehtivaa lämpöä säteilevät ihmiset. Erityisesti kohta ”Enemmän kuin eloni kantaja” on minulle runossa juuri tästä syystä tärkeä”, Kiti Kokkonen kertoo.

Kuvataiteilija Manuela Boscon herkässä taideteoksessa ”Elämäni kevät” nuoret kauriit leikkivät kirsikkapuumetsikössä. Vaaleanpunaiset kirsikkapuut ja puhdas vuoristojokimaisema edustavat taiteilijalle kevättä ja valoa. Kauriit voimaeläiminä ilmestyivät aikoinaan hänen teoksiinsa, kun hän oli ensimmäistä kertaa raskaana.

”Kauriit ovat usein palanneet töihini juuri pikkulapsiaikaan tai raskauden ollessa meneillään. Kauriit edustavat puhdasta, ehdotonta ja universaalia rakkautta ja herkkyyttä, joka liittyy myös äitiyteen. Kauriit, kuten ihmisetkin, ovat sosiaalisia olentoja, jotka kaipaavat toisen läheisyyttä. Ne ovat eläimiä, joiden läpitunkeva, sydämeen katsova katse purkaa kovuuden ja pyytää katsomaan asioita viattomuuden ja kauneuden kautta. Ne pyytävät meitä kohtaamaan itsemme ja heidät, keitä on kohdeltu huonosti, äärimmäisellä hellyydellä. Kauriin voima edustaa erityistä aistiherkkyyttä”, kuvailee Manuela Bosco teostaan.

Alkuperäinen teos huutokaupataan, tuotot SOSLapsikylälle

Osana Juhla Mokka -kahvin äitienpäiväkampanjaa Manuela Boscon alkuperäinen öljyväriteos ”Elämäni kevät” huutokaupataan Hagelstam & Co:n modernin taiteen huutokaupassa 3.6.2021. Teoksen myyntihinta ohjataan lyhentämättömänä SOSLapsikylälle, jonka pääyhteistyökumppani Paulig on ollut vuodesta 2019. SOSLapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top