Me suomalaiset olemme tottuneet viettämään juhannusta auringonpaisteessa ja toisinaan taas räntäsateessa. Oli sää mikä tahansa, juhannuksena moni meistä suuntaa tiensä kohti mökkiä ja luonnonhelmaa.
Säähän emme valitettavasti voi vaikuttaa mutta pöydän antimet ovat onneksi meidän käsissämme. Ruoalla ja juomalla onkin keskeinen rooli juhannuksen vietossa.
Tänä(kin) kesänä Cold Brew -kahvi eli kylmäuutettu kahvi, on juhannusrientojen trendikäs virkistäjä!
Cold Brew -kahvi on todella helppo valmistaa itse niin koti- kuin mökkioloissakin. Tähän tarvitset keskipaahtoista laadukasta kahvia, raikasta vettä ja kannun, missä juoma voi rauhassa uuttua yön yli. Mikäli Cold Brew:n valmistaminen on uusi juttu, katso tarkempi ohje täältä.
Kylmäuutettu kahvi sopii täydellisesti erilaisten cocktailien ja mocktailien pohjana. Tässä ohje raikkaaseen ja kesäiseen drinkkiin, mikä toimii hyvin esimerkiksi juhannusjuhlien alkujuomana!
Kuusenkerkkä Cold Brew (1 annos)
- 1 dl valmista Cold Brewta
- Noin 1 dl Seljankukka Tonicia
- 20 ml kuusenkerkkäsiirappia (ohje itsetehtyyn kuusenkerkkäsiirappiin löytyy esimerkiksi täältä)
- Jäitä
- Koristeeksi ohuita kurkku siivuja ja esimerkiksi syötäviä kukkia.
1. Mittaa lasin pohjalle Kuusenkerkkä siirappikastike.
2. Täytä lasi jäillä.
3. Asettele kurkusta tehdyt koristeet jäiden päälle.
4. Kaada Cold Brew lasiin.
5. Pidennä juoma Tonic-vedellä ja sekoita varovasti.
6. Viimeistele juoma haluamallasi tavalla.
8. Nauti kylmänä ja lisää halutessasi myös terästystä mukaan!
Tunnelmallisia yöttömän yön juhlia kaikille <3
Kahviterveisin,
Maija
Pauligin Paula