Jo vaarallisen virkistävää

8.7.2010

Muistan kyllä ensimmäisen kahvini. Se pönötti valkoisessa kertakäyttömukissa jo parhaat hetkensä nähneenä ilman maitotilkkaa, mutta kolmella makeutusnapilla pilattuna. Tuskanhikeä puski ennen kuin kupista vilkkui pohjakaan, mutta tiesin, ettei tuo myrkky olisi viimeiseni, sillä edessä häämötti neljä pitkää kesäkuukautta aamu viiden herätyksineen.

Onneksi silmien auki pitäminen ei ole enää se suurin motiivini jokapäiväiseen kahvin ryystämiseen (ohi ovat menneet sekä maku että sosiaaliset seikat), mutta mitenhän on asian laita Foo Fighters -nokkamies Dave Grohlilla, joka The Voicen mukaan joutui taannoin sairaalaan kahvin yliannostuksen takia:

"Grohl latasi hiljattain Youtube-sivustolle humoristisen videon, jossa kerrottiin muusikon joutuneen sairaalaan kahvin yliannostuksen vuoksi. Monet pitivät pätkää silkkana vitsinä, mutta rokkari kertoi eilisessä Absolute Radion haastattelussa, että näin ei kuitenkaan ollut.

Mies sanoi nauttineensa liikaa kahvia aikataulujen kiristyessä turhan tiukaksi. Muun muassa ympäri kellon jatkuneet studiosessiot eivät Grohlin mukaan tahtoneet sujua ilman kofeiinia. Muusikon mukaan yhtäkkiä kuvaan astuivat rintakivut, joiden takia mies näki parhaaksi hakeutua sairaalaan. Siellä lääkäri oli kieltänyt rokkaria enää juomasta kahvia.

- Äänitin öisin Them Crooked Vultuers -bändin kanssa, päivisin Foo Fightersin kanssa ja kotona odotti vielä huomiota vaativa vastasyntynyt vauva. Nukuin vain muutaman tunnin yössä, joten litkin litrakaupalla kahvia jaksaakseni. Se oli aivan liikaa."

Kohtuus siis kaikessa, jopa kahvin juonnissa!