Jäätelötaivaassa!

Kahvin ja jäätelön yhdistelmä on lyömätön! Kummastakin löytyy kuitenkin valtavasti erilaisia makuja ja vivahteita, jotka toisten makujen kanssa toimivat paremmin kuin toisten. Eräänä kevätpäivänä päätimmekin löytää kymmenistä kahveistamme ja 3 Kaverin Jäätelöiden makukirjosta toisiaan täydentävät makuparit. On tämä Paulan työ välillä raskasta...

Voisi helposti ajatella, että jokainen kahvi sopii jäätelön kuin jäätelön kanssa. Nehän ovat takuuvarma pari toisilleen?

Yhdistelmät olivat kuitenkin yllättäviä. Välillä tietty jäätelö jyräsi kahvin täysin, kun taas joku kahvi teki jäätelöstä kitkerän makuista. 

Itseäni askarrutti kotimaisten marjojen kirpeyden toimivuus kahvin kanssa, mutta löysimme marjajäätelöillekin parinsa. Herkullinen korvapuustinmakuinen jäätelö sen sijaan vaati huutaen rinnalleen tummapaahtoisen kahvin. Helpoksi kuviteltu vaniljajäätelö oli yllättävän vaativa oman parinsa suhteen.

Omaksi suosikkipariksi nousikin tummapaahtoinen Brazil-kahvi sekä 3 Kaverin Korvapuusti -jäätelö. Kahvi korosti upeasti jäätelön kardemummaista makua ja jäätelö taas sai kahvin maistumaan todella pehmeältä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Alkuperämaakahvi Kenya on maultaan mustaherukkainen ja hapokas kahvi. Parhaiten sen upeat makuvivahteet nousevat esiin täyteläisen ja pehmeän vanilijajäätelön kanssa, joka ei ennakko-oletuksista huolimatta ollutkaan paras pari esimerkiksi vaikka vaaleapaahtoisille kahveille.

Appelsiini-mustaherukka -jäätelölle oli haastavinta löytää sopiva pari, koska jäätelö on kirpeää ja hapokasta. Jäätelö tuntui jyräävän kaikki kahvit tai muuttikahvin maun kitkeräksi. Lopulta sopiva pari löytyi Presidentti Tumma Paahto -kahvista. 

Lisää täydellisiä "mätsejä" kahville löydät Pauligin Makuparit -palvelusta. Kannattaa käydä tutustumassa!

 

Makoisia hetkiä jäätelön ja kahvin parissa toivottaa,

 

Maija

Pauligin 19. Paula